Sintratec heeft zijn samenwerking met Daimler Trucks & Buses aangekondigd. Het Sintratec S2-systeem werd onlangs geïntroduceerd op de productielocatie van de dochteronderneming EvoBus in Neu-Ulm.
Bij Daimler zijn additief vervaardigde onderdelen al ingebouwd in het interieur van bussen. Dit zal in de nabije toekomst sterk worden uitgebreid. In plaats van externe serviceproviders te gebruiken, is Daimler Buses van plan om zijn eerste servicebases in 2020 op te zetten als eigen 3D-printcentra voor reserveonderdelen en geïndividualiseerde componenten. Een ecologisch en economisch redelijke strategie: de productie en levering van een 3D-geprint onderdeel duurt slechts enkele dagen in plaats van enkele maanden. Logistieke kosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd en deze productietechnologie produceert ook minder afval.
Met het modulaire S2-systeem biedt het Zwitserse Sintratec een betaalbare end-to-end-oplossing op het gebied van selectieve lasersintering (SLS), die bij uitstek geschikt is voor training en opleiding, evenals voor de productie van kleine en middelgrote series. Naast de productie zal het systeem ook worden gebruikt in de 3D-printcentra van Daimler Buses om technologische knowhow in Neu-Ulm over te brengen en om de optimalisatie en ontwikkeling van printmaterialen te bevorderen.
Cellro viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan, een mijlpaal in de wereld van CNC-automatisering. CEO Arnoud de Kuijper vertelt over …
Op de AMB in Stuttgart volgende week pakken de leveranciers van Laagland flink uit. Ook de medewerkers van Laagland, gespecialiseerd …
Terwijl de Nederlandse industrie in het tweede kwartaal nog herstelde, lijkt het derde kwartaal beduidend moeilijker te worden. De Nevi …
Belangrijke vraagstukken op het gebied van energietransitie en woningbouw kunnen we niet oplossen zonder voldoende technisch personeel. De technische sectoren …