16 september 2019 - 2 min leestijd

SKF optimaliseert master-productieplanning met Delmia Quintiq

De Zweedse fabrikant van kogellagers SKF heeft besloten Delmia Quintiq-applicaties van Dassault Systèmes in gebruik te nemen om zijn productieplanning te optimaliseren. In eerste instantie wordt Delmia Quintiq geïmplementeerd in een fabriek in Göteborg. Daarna staat een wereldwijde uitrol op de planning.

SKF is opgericht in 1907 en beschikt wereldwijd over 103 fabrieken in 24 landen. Naast lagers en afdichtingen ontwikkelt het Zweedse concern mechatronica-toepassingen, systemen voor het meten van de conditie van componenten en installaties, evenals oplossingen voor het smeren van systemen en machines.

Lagers vormen een cruciaal onderdeel voor iedere machine en installatie waarin zich bewegende onderdelen bevinden. Belangrijke afnemers van SKF zijn bedrijven in de lucht- en ruimtevaart, transportsector, industriële installaties en machines, hightech- en consumentenproducten.

 

Delmia-applicaties

De Delmia-applicaties van Dassault Systèmes zijn gebaseerd op het 3DExperience-platform. Deze oplossingen worden door zowel grote als kleinere afnemers gebruikt. Zij passen de applicaties toe om de samenwerking met toeleveranciers te verbeteren, de engineering te versnellen, productie en operaties efficiënter te maken en de planning te optimaliseren. 

Industriële bedrijven zoals SKF kunnen met Delmia-applicaties een virtuele wereld creëren die identiek is aan de fysieke installatie of productielijn, voor het modelleren en simuleren van alle businessprocessen. Deze aanpak biedt als voordeel dat het gebruik van de eigen capaciteit en van toeleveranciers integraal kan worden geoptimaliseerd op het gebied van productie, logistiek, transport, services en medewerkers. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden