2 mei 2017 - 2 min leestijd

SLM en Divergent 3D veranderen auto-industrie

SLM Solutions, een leverancier van metaalgebaseerde additive manufacturing technologie, en Divergent 3D hebben overeenstemming bereikt over een strategisch partnerschap. De bedrijven werken in de toekomst in de ontwikkeling van software- en hardwarecomponenten nauw samen om met nieuwe methoden, hoge volumes voor voertuigen kostengunstig te produceren. Divergent 3D heeft het Divergent Manufacturing Platform ontwikkeld. Het platform verandert de manier waarop economische en ecologische ontwerp- en het productieprocessen van complexe structuren worden ontwikkeld.

Additive manufacturing (AM) wordt al lang buiten de automobielindustrie om ingezet om afzonderlijke componenten in kleine series te produceren. Divergent 3D en SLM willen door AM als productietechniek toe te passen het ontwerp- en productieproces voor de gehele auto-industrie veranderen. De twee bedrijven zullen samen oplossingen ontwikkelen waarmee het Divergent Manufacturing Platform geschikt wordt voor de massaproductie van auto-onderdelen zoals frames. Het doel is een lichtgewicht ontwerp met een veilige constructie dat zeer kostenefficiënt op de markt gebracht kan worden en tevens zorgt voor milieuvriendelijke voertuigen. Deze samenwerking zal een enorme versnelling teweeg brengen in de economische en technologische ontwikkeling van beide bedrijven.

Hans-Joachim Ihde, voorzitter en oprichter van de SLM Solutions Group: “We zijn erg onder de indruk van de snelle ontwikkeling en implementatie van de Divergent 3D-technologie in de auto-industrie. Door te werken met Divergent 3D kunnen we fabrikanten helpen met tools die een winstgevende, innovatieve, milieuvriendelijke en duurzame productie van voertuigen mogelijk maken. Bovendien worden grote besparingen bereikt met bijna onbegrenste ontwerpmogelijkheden.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden