2 juli 2021 - 2 min leestijd

Smart Photonics ontvangt nieuwe financiering van Rabobank

Smart Photonics heeft een nieuwe financiering van maximaal € 13 miljoen ontvangen van de Rabobank. Dit geld zal voornamelijk worden gebruikt om de opschaling van de productie van fotonica-chips verder te ondersteunen en de rol van Smart Photonics in het groeiende fotonica-ecosysteem te versterken.

“Momenteel schakelen we een versnelling hoger om de toonaangevende gieterij- en ontwikkelingspartner voor geïntegreerde fotonica te worden”, zegt CFO Maarten Wellens. “Met deze nieuwe financiering kunnen we de investeringen in onze productiefaciliteiten, nieuwe apparatuur en de benodigde knowhow versnellen om onze leidende positie te behouden. We kijken ernaar uit om een groeiend klantenbestand te ondersteunen vanaf de proof of concept-fase tot de volledige productie”.

“Smart Photonics is een bedrijf dat perfect past in onze Banking for Brainport-strategie. Sinds de opstartfase in 2012 zijn we betrokken bij Smart Photonics. De succesvolle financieringsronde in 2020 (waarbij ook de Nederlandse overheid insprong om een buitenlandse overname te voorkomen) onder leiding van Innovation Industries heeft ons vertrouwen in het bedrijf verder versterkt”, vertelt Eerke Hoven, Director Corporate Clients bij Rabobank. “Met onze financiering faciliteren we de volgende groeifase. De sleuteltechnologie van Smart Photonics, expertise op het gebied van fotonica en hightech en natuurlijk management zijn hierin cruciaal geweest voor Rabobank.”

Henri Schellen, Start & Scale-up Banker bij Rabobank, vult aan: “Smart Photonics is een prachtig voorbeeld van de kansen die het ecosysteem in de Brainportregio biedt voor de regionale en nationale economie. Met vertrouwen kijken we uit naar de verdere groei van Smart Photonics.”

Smart Photonics, opgericht in 2012, heeft als doel het leven van mensen te verbeteren door overal geïntegreerde fotonica te introduceren, waarbij we met klanten samenwerken van proof of concept tot volledige productie. Smart Photonics is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven.

Foto: Smart Photonics

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden