11 oktober 2017 - 2 min leestijd

Sneller en voordeliger lassen met laserlassen Trumpf

“Een laser kan niet alle MAG-lasnaden vervangen, maar waar dat wel kan brengt laserlassen een hoop voordelen met zich mee”, vertelde Thomas Rupp van Trumpf tijdens Schweissen und Schneiden in Dusseldorf eind september. Met name de nauwkeurigheid en het verlagen van de hoeveelheid nabewerkingen zijn voordelen van laserlassen.

Thomas Rupp, hoofd van de laserlasafdeling bij Trumpf vertelt dat de vraag naar meer individuele producten groeit. Dit stelt bedrijven voor de uitdaging om efficiënt kleine series en enkelstuks te produceren. “Om de stukprijs zo laag mogelijk te houden moet de doorlooptijd omlaag. Afhankelijk van de kwaliteitsbehoeften zijn bij conventionele lasnaden per onderdeel enkele minuten nabewerking nodig. Bij laserlassen is dit over het algemeen niet het geval en dat versnelt de productie aanzienlijk. In sommige gevallen kan een kostenbesparing tot 50% gerealiseerd worden”, aldus Rupp.

 

TruLaser Weld 5000 plug and play

Voor plaatbewerkers die met laserlassen willen starten biedt Trumpf de TruLaser Weld 5000. Dit automatische lassysteem is geschikt voor het lassen van dunne plaatdelen en voor dieplassen. Daarnaast is de technologie FusionLine ingebracht. Deze techniek verbindt delen die qua afstand niet heel nauwkeurig naast elkaar zijn gepositioneerd. FusionLine compenseert onnauwkeurigheden in het lasproces en sluit afwijkingen met een breedte van maximaal 1 mm. De TruLaser Weld heeft een verscheidenheid aan beladingsoplossingen, waardoor delen parallel aan het lasproces kunnen worden gemonteerd. Met het lassysteem kunnen plaatbewerkers kosteneffectief instappen in de nieuwe technologie. Het lassysteem maakt namelijk gebruik van de bundelbron van een bestaande machine.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden