22 oktober 2019 - 3 min leestijd

Sneller producten ontwikkelen met SolidWorks 2020

Dassault Systèmes introduceert de SolidWorks 2020 ontwerp- en engineeringapplicaties. Deze nieuwe softwareversie bevat honderden verbeteringen waarmee ruim 6 miljoen gebruikers sneller nieuwe producten kunnen ontwikkelen, vanaf het conceptidee, tot en met de geproduceerde producten. Tevens krijgen zij via de cloud toegang tot de applicaties, workflows en samenwerkingsmogelijkheden van het 3DExperience-platform.

SolidWorks 2020 bevat honderden nieuwe functies en verbeteringen, waaronder:

– Nieuwe detailleringmodus en grafische versneller voor tekeningen: de nieuwe detailleringmodus maakt het mogelijk tekeningen in enkele seconden te openen voor het toevoegen van notities of kleine wijzigingen. Dat bespaart vooral tijd bij het doorvoeren van kleine aanpassingen in de tekeningen van grote assemblages, met veel configuraties en views.

– Onderdelen flexibel maken: ‘Make Part Flexible’ maakt het mogelijk een onderdeel in verschillende versies aan een ontwerp toe te voegen, bijvoorbeeld wel en niet gecomprimeerd. Dit is handig bij het gebruik van veren, balgscharnieren, o-ringen en andere onderdelen waarvan de vorm kan veranderen.

– Verbeteringen in SolidWorks PDM, de SolidWorks Electrical Connector en een nieuwe SolidWorks PCB Connector: productdesigners en engineers zijn nu in staat om complete elektronische ontwerpen te maken. Inclusief het bijbehorende datamanagement met indexering en versiebeheer en veilige opslag van alle data.

 

3DExperience.Works-portfolio

Met SolidWorks 2020 en het complementaire 3DExperience.Works-portfolio biedt Dassault Systèmes’ 3DExpierence-platform een compleet aanbod van cloudgebaseerde oplossingen. Deze oplossingen zijn respectievelijk 3D Sculptor, gebaseerd op de xShape modelleerapplicatie, 3D Creator met xDesign voor parametrisch modelleren, 3D Component Designer (datamanagement), Project Planner en Structural Professional Engineer (voor simulaties). Met deze applicaties kunnen ontwerpers en engineers zowel sneller nieuwe producten ontwikkelen, als die beter voorbereiden op het productieproces.

Dassault Systèmes kondigde tijdens SolidWorks World 2019 begin dit jaar al aan dat het 3DExpierience.Works-aanbod de uitgebreide toepassingsmogelijkheden en kracht van het 3DExperience-platform integreert met het gebruiksgemak van SolidWorks. “Behalve SolidWorks te verrijken met nieuwe en betere functies waar onze gebruikers behoefte aan hebben, breiden wij het ook uit naar de cloud via het 3DEperience-platform”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SolidWorks. “Het daarop aanwezige 3DExpierience.Works-portfolio biedt organisaties alle benodigde applicaties en de samenwerkingsomgeving om in het huidige Industry Renaissance tijdperk op een nieuwe wijze producten te bedenken, te innoveren, samen te werken en te produceren.

 

Omax 

“Omax werkt al sinds 2002 met SolidWorks-applicaties voor het ontwerpen van de snelste en nauwkeurigste watersnijtechnologie”, zegt Eric A. Beatty, Senior Mechanical Designer bij Omax Corporation. “Wij blijven onze machines en accessoires innoveren en ontwikkelen met SolidWorks 2020, omdat wij daarmee nog sneller en eenvoudiger kunnen werken, op elke gewenste locatie en apparaat. Daarbij kunnen wij vanaf nu ook eenvoudig anderen bij het waardecreatieproces betrekken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden