3 oktober 2018 - 2 min leestijd

Software programmeert automatisch buigdelen op RAS zwenkbuigmachines

RAS zal tijdens de EuroBlech verschillende oplossingen presenteren voor het efficiënt en hoognauwkeurig zetten van doosvormige producten en profielen in dunne tot middeldikke plaat. Kenmerkend voor de zwenkbuigmachines van RAS is de gebruiksvriendelijke programmering met de Bendex-software. De machinefabrikant heeft alle buigkennis in deze software geïmplementeerd.

Bendex-softwareleest DXF- en STEP-bestanden direct in, bepaalt daarbij de buigvolgorde en berekent de plaatuitslag. Daarnaast geeft de Bendex-software een 3D-visualisatie van het buigproces op het beeldscherm aan de machine weer, zodat het buigproces voor de operator inzichtelijk is. De software is nu ook beschikbaar op de TurboBend, die voortaan als TurboBend 2 plus leverbaar is. Daarbij is veel aandacht geschonken aan de ergonomie en veiligheid, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om de besturing zowel naar de voorzijde als de achterzijde van de machine te kunnen draaien, afhankelijk van waar men werkt. De TurboBend 2 plus detecteert zelf wanneer er gereedschap gewisseld wordt en checkt zelf welke andere gereedschappen er gemonteerd zijn voordat de buigbewerking wordt gestart. Het zetten van dak- en gevelprofielen, reclameborden of -behuizingen wordt daarmee een stuk efficiënter, gebruiksvriendelijker en veiliger.

 

 XLT Bend zwenkbuigmachine

RAS geeft op haar stand extra aandacht voor de XLT bend, een zwenkbuigmachine die zowel aan de voor- en achterzijde kan worden gebruikt. Om positioneerfouten van de operator te voorkomen manipuleert de XLT bend de plaat zelf, na inleggen van de plaat. Voor wanneer lange werkstukken aan de kopse kant moeten worden gebogen, voorziet RAS in het pneumatisch activeren van de haaksgeleider in de tafel. Ook de XLT bend wordt geleverd met Bendex besturing.

Verkoop en service van RAS zwenkbuigmachineswordt in Nederland verzorgd door Metall.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden