22 oktober 2018 - 3 min leestijd

SolidWorks 2019 biedt grotere ontwerpflexibiliteit en Extended Reality

Vorige week presenteerde Dassault Systèmes tijdens een persconferentie SolidWorks 2019. Dit portfolio van 3D-ontwerp- en engineeringapplicaties bevat nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Zo zijn de prestaties en de aandacht voor detail sterk verbeterd en komt SolidWorks 2019 met oplossingen voor VR en AR.

“Dit is altijd een spannende tijd van het jaar, omdat we weer veel nieuwe SolidWorks functionaliteiten introduceren die miljoenen engineers helpen de ontwikkeling van producten te versnellen en daardoor eerder productiegereed te maken, maar ook nieuwe producten en experiences te creëren voor klanten. Sinds SolidWorks in 1995 is geïntroduceerd is er ontzettend veel veranderd. Ook de nieuwe 2019-versie bevat weer een groot aantal verbeteringen en innovaties op het gebied van gebruiksgemak, kwaliteit en productiviteit die gebaseerd zijn op de feedback en wensen van onze klanten. Verder biedt SolidWorks 2019 een volledig ecosysteem voor ontwerpers en engineers die performance, aandacht voor detaillering en innovatie belangrijk vinden, maar ook behoefte hebben aan de overtuigingskracht van VR en AR. Virtual Reality is een spannende, nieuwe ontwikkeling binnen SolidWorks 2019”, vertelt David Falkingham, Sales Director Noord-Europa bij SolidWorks.

 

Extended Reality

Een noviteit in SolidWorks 2019 is Extended Reality (XR). Dat is een nieuwe applicatie voor het publiceren van SolidWorks CAD-scènes, met lichtbronnen, camera’s, materialen, texturen en animaties, die in VR, AR en webviewers te ervaren zijn. In combinatie met steeds beter betaalbare AR/VR-apparatuur kunnen ontwerpers en engineers SolidWorks XR gebruiken voor het intern en extern samenwerken tijdens het reviewen van ontwerpen, maar ook ontwerpen overtuigender presenteren en gebruikers trainen in het assembleren van producten, waarmee het vertrouwen in ontwerpen tijdens het hele ontwikkelproces verhoogd kan worden.

 

 

Grafische prestaties

Een grote verbetering ten opzichte van 2018 zijn de grafische prestaties van SolidWorks 2019. De nieuwe versie heeft een herschreven code die beter gebruik maakt van de GPU. Dit is met name te zien bij het draaien en inzoomen van grote samenstellingen. “Klanten gebruiken veel grote samenstellingen met soms wel meer dan 7.000 verschillende parts. En deze samenstellingen worden alsmaar groter, waardoor de visualisatie bij het draaien en inzoomen ‘clunky’ kan verlopen. Dat is met SolidWorks 2019 verholpen.” Naast de herschreven code zorgt ‘Silhouette defeature’ voor ‘lichtere’ samenstellingen. De oplossing vereenvoudigt het design van parts, waardoor ze minder zwaar zijn voor de GPU. Tevens kan de functie gebruikt worden om details van parts te beschermen, wanneer tekeningen bijvoorbeeld worden gedeeld met klanten.

Dit is slechts een kleine selectie van de nieuwe ontwikkelingen in SolidWorks 2019. Tijdens SolidWorks World 2019 in Dallas (VS) worden alle highlights van de nieuwe engineeringssoftware gepresenteerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden