8 juli 2019 - 4 min leestijd

Soraluce presenteert productfilosofie #MadeForYOU op EMO

Op de EMO 2019 zal Soraluce haar klantgerichte pad presenteren aan de hand van de productfilosofie #MadeForYOU. Tijdens de EMO kunnen bezoekers de vier belangrijkste onderwerpen van #MadeForYOU live ervaren: ‘The intelligent machinePlus’ met vernieuwende verspaningsoplossingen, ‘Multitasking – Alles in één’ – frezen, draaien, slijpen in een enkele machine, ‘passie voor service’ – praktijkgerichte diensten en ‘Precisie – nu maakt elke klant een meesterwerk’.

Soraluce blijft groeien op basis van de uitdagingen en stelt mijlpalen in de gereedschapsmachinebranche met intelligente technologieën. Het bedrijf heeft zich gevestigd als een van de technologische marktleiders voor grote frees- en draaicentra. Met #MadeForYOU legt Soraluce de focus op de klant en speelt in op de individuele klantbehoeften, met als doel klanten elke dag een toegevoegde waarde te bieden.

 

#MadeForYOU – The intelligent machinePlus

Bij de ontwikkeling van intelligente machinetechnologieën richtte Soraluce zich op de machinebediener en hoe hij het beste kan worden ondersteund in zijn dagelijkse werkprocessen. De technologieën zijn gericht op hogere nauwkeurigheden, verbeterde efficiëntie, bruikbaarheid, ergonomie en veiligheid, terwijl cyclustijden, uitvaltijd en verbruik van emissies worden gereduceerd.

Voor de EMO 2019 ontwikkelde Soraluce het concept van de intelligente machine in de intelligente machinePlus. Het werelddebuut DWS, dat trillingen op het werkstuk elimineert, is toegevoegd aan de al bekende technologieën zoals DAS+. De voordelen van DAS+ en het nieuwe DWS, die tijdens het verspanen chatter voorkomen en daarmee de productiecapaciteit aanzienlijk vergroten, worden live gepresenteerd tijdens de EMO.

Ook het het gepatenteerde VSET-systeem voor het meten en uitlijnen van blanks met fotogrammetrie-technologie zal worden gedemonstreerd. Deze kosteneffectieve en nauwkeurige meting van het werkstuk buiten de machine verzekert de kwaliteit van het onbewerkte deel. Verder wordt door het standaardiseren van het uitlijnproces een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie bereikt.

SORALUCE heeft nog een ander hoogtepunt te bieden voor procesverbetering: Smart HMI, een intuïtieve, ergonomische en gemakkelijk te gebruiken intelligente gebruikersinterface, die de werktijd verkort en de efficiëntie van het hele proces verbetert.

Een andere highlight dat onder ‘#MadeForYOU – The intelligent machinePlus’ valt is Smart HMI. Dit is een intuïtieve, ergonomisch en eenvoudig te gebruiken intelligente gebruikersinterface, die de werktijd verkort en de efficiëntie van het hele proces verbetert.

 

#MadeForYOU – Multitasking “All in one”

Tegenwoordig eisen klanten machineconcepten die maximale flexibiliteit bieden bij het bewerken van complexe werkstukken. Soraluce speelt hier op in met een nieuwe reeks compacte multitaskingcentra. Een essentieel hoogtepunt van alle multitaskingcentra is de nieuwe mechanische freeskop HxxxT. Met de T-functie wordt de freeskop een krachtige multifunctionele frees-, draai- en slijpkop en dat met dezelfde gereedschapshouder. Het ontwikkelde ‘All in one’ multitask-concept kan worden toegepast in freesbanken (T-serie), frees- en kottermachines (F-serie), portaalfrees- en draaimachines (P-serie) en verticale draaicentra (VTC-serie). Op de EMO demonstreert Soraluce de technologische vooruitgang van het nieuwe multitaskconcept met het frees-, draai- en slijpcentrum TR-M 35.

 

#MadeForYOU – Passion for service

Bimatec Soraluce biedt uitgebreide en effectieve diensten en ondersteuning aan tijdens de volledige levenscyclus van de machine. De technologiespecialisten van de machinebouwer analyseren en evalueren de productie- en bewerkingsprocessen en ontwikkelen de optimale bewerkingsoplossingen voor elke specifieke toepassing. Altijd met het oog op een verhoogde nauwkeurigheid, geoptimaliseerde bewerkingsprocessen, verhoogde machinecapaciteit en kortere cyclustijden.

Het serviceconcept omvat de servicehotline en een regionale servicevloot met competente technici voor probleemoplossing binnen 24 uur. Bimatec Soraluce heeft 64 reserve freeskoppen beschikbaar en kan klanten binnen 24 uur ontzorgen. Daarnaast biedt Bimatec Soraluce de mogelijkheid om oudere machine te retrofitten en kan het bedrijf praktijkgerichte trainingen voor machinebedieners, programmeurs en onderhoudspersoneel verzorgen.

 

#MadeForYOU – Precision for your masterpiece

Het robuuste gietijzeren ontwerp en de basisstructuur van de machines, in combinatie met moderne lineaire geleidingssystemen en een unieke freeskoptechnologie, vormen de basis voor hoge geometrische nauwkeurigheden. Voor de hoogste nauwkeurigheidseisen presenteert Soraluce twee technologieën op de EMO.

DBS (Dynamic Ram Balance Compensation) garandeert maximale precisie in rechtheid, parallellisme en vlakheid over het gehele bewegingsbereik van de ram en de schacht in combinatie met de verticale as. Het gereedschap staat op elk moment en zonder tussenkomst van de operator loodrecht of evenwijdig aan de bewerkingsas. Vooral grote, zware gereedschappen en het wisselen tussen verschillende freeskoppen met verschillende massa’s hebben vaak een impact op de rechtheid van de machine ram. DBS compenseert dit automatisch.

Daarnaast is er nog DHC (Dynamic Head Calibration). Dit systeem meet automatisch de machinekinematica en compenseert afwijkingen in de freeskop direct in elke positie in het werkgebied.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden