7 juni 2017 - 2 min leestijd

Spinner introduceert vijfassige primeur

Op 29 en 30 juni a.s. organiseert Spinner hun jaarlijkse open dagen. De open dagen vinden plaats bij de Spinnerfabrieken in het Duitse Sauerlach, vlakbij München. Hier zal de machinebouwer een nieuwe grote vijfasser introduceren.

De nieuwe vijfasser heeft een bereik van 1650/800 mm x 800 mm x 800 mm. Limas uit Neer vertegenwoordigt de machines van Spinner en organiseert een tweedaagse trip naar de productiefaciliteiten. Belangstellenden voor de georganiseerde reis kunnen zich aanmelden via de site van Limas.

 

VC1150 te bezichtigen in Neer

Limas heeft ook nog ander nieuws met betrekking tot Spinner. Vorig jaar introduceerde Spinner een nieuw concept voor de drieassige bewerkingscentra, met gepatenteerd afdekkingssysteem voor de lineaire assen. De introductie van dit concept in Nederland was tijdens de TechniShow beursdagen. De VC1150 uit deze modellenreeks, is nu ook te bezichtigen bij Limas en beschikbaar voor demodoeleinden.

 

Afdeksysteem

De oude schuifconstructie heeft plaats gemaakt voor een nieuw afdekkingssysteem van de lineaire geleidingen. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat veel compacter gebouwd kan worden: de tafel kan helemaal naar voren rijden omdat er geen ruimte nodig is voor het in elkaar schuiven van de as afdekkingen. Hetzelfde geldt voor de achterzijde: tussen de achterwand en de y-slede en zowel links als rechts van de X-as. Er ontstaat een heel compacte bouwwijze met een minimale uitlading van de spindelstock en minimaal vloeroppervlak. De ruimte besparing beslaat 30% tot 40% ten opzichte van de ‘conventionele’ bouwwijze. De beperkte uitlading vertaald zich in een verbeterde stabiliteit en nauwkeurigheid.

 

Nieuwe aandrijflijn

De nieuwe VC-serie is voorzien van een nieuwe aandrijflijn, waardoor uit een ruim aanbod van vermogen (max. 62 kW) en toerental (max. 18.000 rpm) altijd de juiste mix gekozen kan worden. De smering van de assen is gekozen voor een vetsmeersysteem waarmee de noodzaak voor het olie afscheiden vervalt. Daarnaast kan men kiezen uit een magazijn met 32 of 60 gereedschappen. De modellen kunnen worden voorzien van besturingssysteem: Siemens 840D-sl, Heidenhain TNC620/640 of Fanuc 32iTB. Inmiddels is de serie aangevuld met een VC1650 en binnenkort is ook de VC1300 beschikbaar, waarmee de modellenreeks wordt gecompleteerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden