15 november 2019 - 2 min leestijd

SSEB introduceert flexibel transfersysteem voor persen en lasersnijmachines

SSEB introduceert ‘SSEB Systems Transfersysteem FLX’: een flexibel transfersysteem voor nieuwe en bestaande hydraulische persen en 3D lasersnijmachines. Met dit automatiseringssysteem kunnen platines en gevormde (half)fabricaten automatisch ingelegd, doorgelegd en uitgehaald worden.

FLX is geschikt voor elke hydraulische dieptrekpers of 3D lasersnijmachine en flexibel. Het automatiseringssysteem is zo ontwikkeld dat er snel geschakeld kan worden bij veranderingen in de markt of met betrekking tot producten of gereedschappen. FLX is flexibel in maatvoering, maar ook wat betreft gebruik: na installatie van het systeem aan de pers blijft het mogelijk om manueel aan de machine te werken.

 

Vier varianten

Naast FLX, zijn er nog drie varianten van het transfersysteem: De FLX190 met een draaibare Z-as van190 graden en als extra optie een slanke Y-as. De FLXmx met een dubbele Y-as gekoppeld, slanke Y-as en als extra opties een onafhankelijk aangestuurde Y-as en maximale belasting van 50 kg. Tenslotte is er nog de FLX190mx met een dubbele Y-as, draaibare Z-as van 190 graden, slanke Y-as en als extra opties een onafhankelijk aangestuurde Y-as. Elke variant heeft zijn eigen specificaties en voordelen, dit biedt een oplossing voor elke pers en toepassing.

 

Gebruiksvriendelijke software

De software is zo geschreven, dat deze gebruiksvriendelijk is. Uniek is dat door middel van een teach-in pendant het systeem door een operator eenvoudig te programmeren is. Alle varianten van FLX worden aangeboden met een draadloze teach-in pendant (afstandsbediening), een geavanceerde oplossing voor draadloze besturing. Via een feedbackmogelijkheid wordt informatie op het teach-in pendant getoond en de proportionele bedieningsknoppen maken een zeer precieze besturing mogelijk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden