3 mei 2017 - 2 min leestijd

Stama in leveringsprogramma Oude Reimer

Oude Reimer uit Hilversum heeft aangegeven dat het vanaf nu ook de bewerkingscentra van Stama gaat vertegenwoordigen in Nederland. Stama is een partner van de machinebouwer Chiron. Deze laatste behoort al 35 jaar tot het leveringsprogramma van Oude Reimer. Stama bouwt en levert  wereldwijd, naast één- en twee spillige verticale bewerkingscentrums, ook frees-draai-centrums.

De machineprestaties van Stama passen op het gebied van draai-frezen tussen de mogelijkheden van Benzinger en WFL in. “Stama vult een gat op in ons assortiment”, vertelt Danny van Rij van Oude Reimer. Stama maakt stabiele ‘heavy duty’ machines en specialiseert zich in het draai-frezen. De bewerkingscentra zijn geschikt voor het draaien van werkstukken tot een diameter van 100 mm. Dat Stama nu pas bij Oude Reimer in het leveringsprogramma komt heeft te maken met de overlap van de verschillende merken. “Vroeger hadden de bewerkingscentra van Stama een grote overlap met andere merken binnen ons portfolio. Daarom konden we Stama niet vertegenwoordigen. Tegenwoordig groeit die overlap uit elkaar en past het machineportfolio van Stama perfect tussen de overige machinemerken”, aldus Van Rij.

 

Peilen op EMO

Stama zet zijn peilen op de EMO in Hannover waar het een nieuw draai-freescentrum voor zwaar verspanen gaat presenteren. Momenteel is bekend dat de machine bestaat uit een hoofspil, tegenspil, freesspil (HSK 63 of 100) en twee revolvers die gepositioneerd zijn op kruissledes.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden