14 oktober 2019 - 1 min leestijd

Star introduceert lang- en kortdraaimachine met extra B-as

Star Micronics, in Nederland vertegenwoordigt door Oude Reimer uit Hilversum, heeft de SX-38 Type B lang- en kortdraaimachine ontwikkeld. Deze draaimachine is geschikt voor het draaien van materiaal tot een diameter van 40 mm (optioneel 42 mm). De machine kan binnen korte tijd omgebouwd worden van lang- naar kortdraaien en vice versa, simpelweg door de machine uit te rusten met een geleidebus of een spantang. De Type B versie is bovendien uitgerust met een extra B-as.

De servogestuurde B-as in de nieuwe SX-38 Type B wordt aan beide uiteinden ondersteund, zodat de as gebruikt kan worden voor complexere bewerkingen en daarnaast een hoge nauwkeurigheid realiseert bij nabewerkingen. Dankzij de B-as kunnen werkstukken volledig op één machine bewerkt worden.

De SX-38 is gericht op de medische-, automotive- en luchtvaartindustrie. De machine is uitgerust met een gereedschapsturret met tien posities. De gereedschapsturret is gemonteerd op een andere slede dan de B-as. Hierdoor kan er gelijktijdig met zowel de turret als de B-as bewerkt worden om de totale bewerkingstijd te verkorten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden