4 september 2017 - 2 min leestijd

Style verspaant snel en eenvoudig kleine series op EMO

Style CNC machines uit Bunschoten-Spakenburg presenteert op de EMO diverse CNC-draaibanken uit de range 350 – 750, met draaidiameters van 380 mm tot 750 mm over het bed. De focus van Style ligt al sinds de oprichting van het bedrijf op machines voor de eenvoudige productie van enkelstuks en kleine series.

De machines van Style zijn toegankelijk voor de beginnende verspaner en uitgebreid met diverse complexe functionaliteiten voor de ervaren CNC-operator. Alle draai- en freesbanken zijn voorzien van een innovatieve besturing die is ontwikkeld om snel en gemakkelijk enkelstuks en kleine series te kunnen tekenen en uitvoeren. “De besturing heeft uitgebreide functionaliteiten, die geen ander bedrijf ter wereld zo compleet kan aanbieden. Ontbrekende tekeningen en maten zijn geen probleem: gemakkelijk programmeren aan de machine is altijd het sterke punt van de in ons eigen land ontwikkelde besturing geweest”, vertelt Marlon van Dijk, verantwoordelijk voor marketing bij Style. De Style-besturing heeft een uitgebreide CNC-functionaliteit waarmee men zelfs zonder G-code kennis grote G-code programma’s kan uitvoeren. Met het 3D-simulatieprogramma kan men tot in detail het product simuleren en berekenen hoe lang het verspanen gaat duren. Tijdens de EMO geeft het Style-team uitleg en doorlopende demonstraties, alle machines zullen werken en verspanen.

 

Internationalisering

Style kiest voor de EMO omdat het bedrijf zich steeds verder aan het internationaliseren is. Van Dijk: “De directe verkoop in Duitsland is op gang gezet met dealers en vestigingen. Door heel Europa krijgt Style steeds meer voet aan de grond. Begin 2017 is de nieuwe verkooplocatie in Polen opgestart en ook in België is nieuw personeel aangenomen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden