22 oktober 2019 - 2 min leestijd

Succesvolle introductie Smart Machining Platform op Metavak

Tijdens de Metavak vond de introductie plaats van het Smart Machining Platform. Op het honderd vierkante meter grote demoplein werd elk uur een presentatie gegeven, waarbij het belang van elke schakel in de keten werd toegelicht.

“Door slim samen te werken met verschillende partners uit de keten kan de verspanende fabriek de kans op fouten reduceren en de doorlooptijd verkorten”, aldus Maarten van Bun van het Smart Machining Platform. “Tijdens de Metavak hebben we veel bedrijven kennis laten maken met ons platform en ook direct de meerwaarde van deze ketenintegratie laten zien. We nodigen bedrijven uit om gratis lid te worden. In de toekomst gaat het platform workshops geven en worden er seminars georganiseerd. Maar bovenal zorgt het platform voor het samenbrengen van verspanende bedrijven met vragen over de toekomst van hun industrie.”

 

TechniShow 2020 

Ook is het Smart Machining Platform aanwezig bij de TechniShow, welke van 17 tot en met 20 maart 2020 plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Evenals op de Metavak worden er dan live demonstraties gegeven en zijn er experts aanwezig om continue uitleg te geven aan de bezoekers over het productieproces.

 

The Founding Companies

Het Smart Machining Platform is een initiatief van in totaal negen bedrijven. De deelnemende bedrijven zijn Haimer, DMG Mori, BMO Automation, CNC-Consult, Iscar, Schunk, Heidenhain, MKG en Supplydrive. Het platform tracht een toekomstbeeld te schetsen over hoe de verspanende fabriek er in de toekomst uit kan zien. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht zijn Smart Industry, Automatisering en 24/7 productie.

 

Gratis lid worden?

Het Smart Machining platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. Kijk voor meer informatie op de website of op de LinkedIn pagina van het Smart Machining Platform. Via de website kunnen bedrijven zich aanmelden. Lid worden is gratis. Meerdere keren per jaar worden bedrijven uitgenodigd voor het bijwonen van workshops en seminars.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden