2 mei 2017 - 3 min leestijd

Succesvolle meeting tussen de productietechnologie en zorgprofessionals

Wat kan de productietechnologie leren van technische ontwikkelingen in een ziekenhuis? Tijdens de derde TechniShow Ontmoet in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft op 8 november wisselden de zorgprofessionals hun ervaringen met de productietechnologie en industriële toeleveranciers uit. Conclusie: “Het proces van innovatie is het belangrijkst”.

 

De middag startte met drie interessante sprekers: Dr. Daan Kamphuis, Neuroloog van het Reinier de Graaf ziekenhuis, Niels de Bruin, CEO van CLB Integrated Solutions en Gjalt Gjaltema, manager supply chain bij Enraf Nonius. Gevolgd door rondetafelgesprekken waar het onder andere ging over innovatievraagstukken en de technologische grenzen. Het inhoudelijke programma werd gevolgd door een rondleiding langs de innovatieve toepassingen in het ziekenhuis als: technologische oplossingen in afvalverwerking, medische technologie in kindergeneeskunde, 4D EEG technologie en de Pharmafilter-installatie. Na afloop was er tijdens het diner uitgebreid ruimte om te netwerken.

 

Overeenkomst

Dr. Daan Kamphuis is vice-voorzitter van het medisch specialistisch coöperatief van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft met onder andere innovatie in zijn portefeuille. Hij merkt dat de belangrijkste overeenkomst tussen maak industrie en de zorgsector is dat het proces van innovatie cruciaal is. “Je bedenkt samen een oplossing voor een probleem. En dat is niet gevat in een rapport van tweehonderd bladzijden. Je kan het met een kleine groep aanpakken. Hou het proces aanvankelijk ook klein, zodat je niet lang hoeft te wachten in projectgroepen. Zorg er voor dat je enthousiaste mensen verzamelt die wat kunnen van verschillende afdelingen en pluimage. Let daarbij niet op titels. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen. Just do it.”

Hij denkt dat uiteindelijk iedereen beter wordt van innovatie en dat de industrie, de kennisinstituten en de zorgsector moeten samenwerken met overheid en zorgverzekeraars om echt te kunnen innoveren. “We moeten namelijk innoveren, om meerwaarde voor de patiënt te krijgen en om betere kwaliteit te bieden tegen hopelijk een lagere prijs. Maar innoveren is een proces van leren van elkaar”, zegt Kamphuis.

 

Consortium

Gert Jan Braam, brandmanager Industrie bij Jaarbeurs: “ook vandaag hebben we met TechniShow Ontmoet weer kunnen zien dat het bij elkaar brengen van de industriële keten in specifieke afnemerssegmenten een schot in de roos is. Inzicht in elkaars competenties en behoeftes zorgt voor echte versnelling van innovatie”

Chantal Baas, directeur van FPT-VIMAG. “Deze editie hebben we een nieuw element toegevoegd aan TechniShow Ontmoet: de rondetafelgesprekken. Deze waren een groot succes! Vier vraag gestuurde thema’s vanuit Reinier de Graaf zijn uitgebreid bediscussieerd om te komen tot nieuwe technologische oplossingen in de medische sector. Aan een van de tafels heeft dit zelfs al geleid tot vervolgafspraken voor een potentieel business consortium! De rondetafelgesprekken zijn een uitstekende manier om de keten nog concreter met elkaar te verbinden en te komen tot innovatie en nieuwe business. Tijdens de borrel en het diner zijn de banden aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Kortom, TechniShow Ontmoet was wederom een succes en blijft zich ontwikkelen.”

 

Over TechniShow Ontmoet

TechniShow | Ontmoet is het event van brancheorganisatie FPT-VIMAG, in samenwerking met partner Jaarbeurs, om ketenpartners in de productieketen bijeen te brengen. Voor deze editie is er intensief samengewerkt met branchevereniging NEVAT (industriële toelevering), het platform Life Sciences & Health van FME en Holland Health Tech. Het doel van TechniShow | Ontmoet is het bevorderen van netwerken in de keten en het delen van kennis. Verbinden – Verdiepen – Verwaarden is het motto. TechniShow | Ontmoet Medische Technologie telde 60 professionals uit de medische keten, na afloop waren ze unaniem enthousiast en beoordeelden de dag met 7,7.

 

www.technishowontmoet.nl

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden