27 mei 2019 - 2 min leestijd

TechniShow 2020 neemt vlugge start

Tijdens de algemene ledenvergadering van FPT-VIMAG vorige week, werden de leden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de brancheorganisatie. Daarnaast gaf Jaarbeurs een kijkje in de voorbereidingen voor TechniShow 2020. “Er is veel animo voor TechniShow 2020. Hal 7 plaatwerk en hal 12 zijn al bijna uitverkocht”, vertelt Floris de Zwart, brandmanager bij Jaarbeurs.

“We zijn heel tevreden dat veel nieuwe bedrijven, die nog niet eerder op TechniShow hebben geëxposeerd, informatie hebben aangevraagd”, aldus De Zwart. Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG voegt toe: “Daarnaast zijn we ook verheugd dat we in 2020 de BLM Group weer als exposant terugzien op TechniShow met een stand van 200 m2. Het feit dat niet alleen veel nieuwe bedrijven geïnteresseerd zijn, maar ook bedrijven die al een tijd niet actief zijn geweest nu terugkomen, geeft aan hoe positief TechniShow als beurs in de markt staat.”

 

Speerpunten

Uit onderzoek van Jaarbeurs blijkt onder andere dat de bezoeker het show-element op een beurs belangrijk vindt. TechniShow 2020 zal daar meer op inspelen met meer draaiende machines, het tonen van praktische innovatieprojecten en meer activiteiten waarin de bezoeker kan participeren. Een concept voor een participatie-project is de ‘Route Verbindingstechniek & Plaatwerk’, waarbij de bezoeker zelf een eindproductje kan maken door verschillende stands af te lopen. Aan het einde van de route kunnen de onderdelen worden verbonden tot een eindproduct. Zo worden de sectoren Verbindingstechniek Plaat- en buisbewerking en eventueel Oppervlaktetechniek samengebracht. De focus bij deze Route ligt met name op studenten. “Met een doe-element op de beurs willen we de levendigheid van de sector vergroten. De komende tijd gaan we het idee verder uitwerken en samen met exposanten een leuk product bedenken”, aldus De Zwart en Dooijewaard.

 

3D-printen

Uit onderzoek is ook gebleken dat bezoekers meer op zoek zijn naar praktische informatie over 3D-printen. Daarom gaat TechniShow 2020 een centraal punt realiseren, het zogenoemde 3D-plein, waar bezoekers technologische informatie kunnen vinden over Additive Manufacturing. Het plan is om exposanten die naast verkoper van CNC-machines ook leverancier zijn van 3D-printers, een plaats te bieden op het 3D-plein. “Op deze manier willen we alles wat met 3D-printen te maken heeft samenbrengen en overzichtelijk maken. Het 3D-plein krijgt een open karakter, heeft ruimte voor acht stands en zal de trekpleister voor Additive Manufacturing worden”, besluit De Zwart.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden