13 juni 2019 - 4 min leestijd

TechniShow 2020: The next step in Smart Technology

Van 17 tot en met 20 maart 2020 wordt de TechniShow weer georganiseerd. Het grootste evenement in de Benelux met meer dan 1.000 draaiende machines, processen en robots op het gebied van productietechnologie. Daarmee brengt het op unieke wijze vraag en aanbod in de maakindustrie bij elkaar.

“De sector wil graag deelnemen aan TechniShow 2020. De meer dan 400 exposanten en bijna 43.000 bezoekers in 2018 bevestigen de reputatie van het event. “TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, bewerking en verwerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.

“Bedrijven melden zich spontaan, willen meer ruimte voor hun producten, of gewoon voor de eerste keer meedoen”, zegt Senior Accountmanager Arno van den Bisen. Van den Bisen is recentelijk aan de slag gegaan binnen het salesteam van TechniShow, na jaren een aantal A-merken in de markt te hebben vertegenwoordigd. “Dat is hartstikke mooi. Het is fantastisch om te zien dat de markt vertrouwen heeft en dat ook wil uitdragen.

“Het gaat het inderdaad goed met de 2020 editie”, zegt Jeroen ter Steege, Key Accountmanager voor TechniShow. “Op dit moment is meer dan 22.000 m² geboekt, of staat in optie. De vorige editie was met 27.465 m² al een succes. Met de resultaten tot dusverre en de verwachtingen die wij hebben, kan het haast niet anders dan dat in 2020 de groei voortzet die wij al een aantal edities ervaren.”

De grootste groei zit in een aantal sectoren: verspanende CNC machines, de sector plaat en buiswerk en productieautomatisering groeien hard door. Voor de verspanende CNC machines is uitbreiding naar hal 11 binnen Jaarbeurs noodzakelijk. Daarnaast komt een flink aantal exposanten na een aantal edities afwezigheid terug om deel te nemen aan TechniShow 2020. Het event wordt daardoor completer dan ooit.

 

3D printing

3D printing is een snelgroeiende markt. TechniShow klanten hebben de technieken jaren geleden al omarmd en opgenomen in hun leveringsprogramma’s. Zij waren ook aanwezig tijdens voorgaande edities, maar niet heel zichtbaar omdat de machines vooral op de eigen stand gevonden konden worden.

In de editie van 2020 gaat de sector een eigen, prominente plek krijgen. Het heeft de nodige inspanning gevraagd van FPT-VIMAG en Jaarbeurs, maar het is uiteindelijk gelukt. De sector additive manufacturing wordt ingericht tijdens de beurs. Hier worden technieken, machines en leveranciers bijeen gebracht om zo het hele proces van additive manufacturing te laten zien.

 

Deelnemers aan het woord

“Als Trumpf Nederland vinden wij het ontzettend belangrijk dat we zo’n mooi evenement hebben waar wij draaiende machines aan het Nederlandse publiek kunnen presenteren. Daarnaast willen we natuurlijk ook scoren hier en ik moet zeggen dat het zeer succesvol is geweest”, aldus Menko Eisma, Directeur Trumpf Nederland.

Marco Mans, Directeur Tuwi Nederland zegt: “Voor Tuwi is het keer op keer een feest om deel te nemen aan TechniShow. Met maximale informatieoverdracht, machines in productie op de stand én onze Achterhoekse gastvrijheid, hopen wij bezoekers net zo’n feestelijke beurservaring te bieden.”

 

Over het concept van TechniShow

“De bezoekers kunnen op TechniShow echt de volgende stap zetten om hun productieproces te optimaliseren”, aldus Floris de Zwart, Brandmanager Maakindustrie. Hier kunnen de bezoekers the next step in: digitalisering, additive manufactering, smart factory en robotisering. We bieden daar in technologische oplossingen en contentprogramma’s praktische handvatten zodat de bezoeker er echt mee aan de slag kan.

Ramon Dooijewaard, Directeur FPT-VIMAG: “De markt, en onze leden in het bijzonder, hebben twee goede jaren gedraaid. Ook in 2019 zit er nog groei in de markt. Er is volop geïnvesteerd in machines en bedrijven kijken nu naar optimalisatie van het productieproces door bijvoorbeeld robotisering en automatisering. Deze oplossingen zullen op TechniShow dan ook volop te vinden zijn. We verwachten weer een zeer grote show!”

 

ESEF Maakindustrie

Ook in 2020 wordt TechniShow gelijktijdig georganiseerd met ESEF Maakindustrie, het event voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Voor bezoekers die op zoek zijn naar de nieuwste materialen, flexibele oplossingen en toeleveringsstrategieën een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen.

 

Contentprogramma

In 2020 is er veel ruimte om ontwikkelingen te duiden. Aan de hand van een contentprogramma kunnen bezoekers deelnemen aan minicongressen, workshops en tours om ontwikkelingen in de markt te volgen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden