2 april 2019 - 2 min leestijd

Technologiedagen Twente geeft meer aandacht aan dikke plaat

Op 15 en 16 mei wordt in het Voortman Experience Center in Rijssen de derde editie van de Technologiedagen Twente georganiseerd. Het accent ligt wederom op kennisoverdracht, met dit keer als overkoepelend thema: ‘Plaatbewerking van morgen, vijf elementen van succes’. Tijdens deze editie is er ook meer aandacht voor het bewerken van de dikke plaat.

Het belangrijkste doel van de Technologiedagen Twente is technologische kennis overdragen aan de plaatbewerkende industrie. Voor de derde keer wordt het evenement gehouden in het Voortman Experience Center in Rijssen en bestaat uit een Nederlandstalige dag op 15 mei en een Duitstalige dag op 16 mei. Ook dit jaar zijn Trumpf,  SafanDarley, Voortman Steel Machinery, Lissmac, Valk Welding en Resato International als deelnemende bedrijven van de partij. Buitenlandse bedrijven die meedoen zijn het Italiaanse Faccin en het Duitse Kohler Maschinenbau.

De voorgaande twee jaren lag het accent op het bewerken van de dunne plaat. Dit jaar zal er meer aandacht uitgaan naar het bewerken van dikke plaat. Dat levert dus een breder gezichtsveld en daarbij een interessant event voor de hele plaatbewerkingsbranche.

 

Workshops

Elk deelnemend bedrijf geeft een workshop over één van de vijf elementen van succes; hardware, software, logistiek, service en personeel. Enkele workshops zullen ook in combinatie gaan met het demonstreren van machines. 

 

Paneldiscussie

Op de Nederlandse dag, 15 mei,  zal de directeur van FPT-VIMAG, Ramon Dooijewaard de dag openen en later de paneldiscussie leiden. Meer informatie omtrent het programma, de workshops en de mogelijkheid tot deelname aan de Technologiedagen Twente of workshops wordt binnenkort bekend gemaakt door de organisatie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden