26 februari 2021 - 2 min leestijd

Theo Henrar per 17 juni nieuwe voorzitter FME

De ALV van FME heeft Henrar Henrar gekozen als nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming, zal het stokje op 17 juni aan hem overdragen.

“De maatschappij staat voor enorme uitdagingen, waarop technologie het antwoord is. Teho Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats”, aldus voorzitter van de selectiecommissie en FME-bestuurslid, Peter Wennink.

Henrar heeft de industrie, “de motor van de Nederlandse economie”, diep in zijn hart zitten. Hij kent de industriële keten op zijn duimpje, van technostarters, handelsbedrijven, toeleveranciers tot de hightech industrie. “Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière”, zegt Henrar. “De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen. Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen”.

Henrar is voorzitter van de Raad van Toezicht van Heliomare (een zorg- revalidatie- en onderwijsinstelling met als doelstelling dat niemand aan de zijlijn staat) en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven Ijmuiden. Tezamen met Ingrid heeft Henrar vijf kinderen. In hun vrije tijd rijden ze graag paard en genieten ze van hun honden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden