7 september 2017 - 3 min leestijd

Timesavers toont kleine precisieslijpmachine als ‘paradepaardje’ op EMO

Timesavers uit Goes toont op de EMO twee type machines. Een kleine precisieslijpmachine uit de 81-series en een ontbraammachine uit de 42-series.

Managing director Paul Hartendorp: “Allereerst ons paradepaardje, een ‘kleine’ precisieslijpmachine uit onze 81-series. Die verkopen we met groot succes over de hele wereld, met name in de markt van titaniumplaten voor de vliegtuigindustrie. Een aantal jaren terug hebben we zo’n machine nog geleverd aan een grote raketbouwer in Amerika. Maar ook voor kleinere toepassingen in andere industrietakken is deze machine heel geschikt. Wat hem zo uniek maakt, is dat hij tot op enkele honderdste millimeters nauwkeurig, over een groot oppervlak, een hoge mate van precisie realiseert. Dit tezamen met een heel hoog productieniveau – vele malen hoger dan een vergelijkbare steenslijper – en een mooie oppervlaktefinish die gelijk is aan andere finishtoepassingen in bijvoorbeeld de rvs-wereld, maakt deze machine voor tal van applicaties uniek. Daar komt nog bij dat hij voor eigenlijk alle materialen geschikt is, van aluminium tot titanium, molybdenum tot aan gewoon staal. Er ontstaat geen vervorming tijdens het kalibreerproces, door de werking van het schuurmedium, de koelvloeistof en machinewerking. Al met al een uniek product waarmee we een belangrijke plek willen gaan veroveren in de markten die tot voor kort alleen met de meer traditionele werkwijzen van frezen en steenslijpen konden worden bediend.”

 

Ontbramen

Timesavers laat het niet bij één machine. “Daarnaast laten we een machine uit onze 42-series zien, waarmee alle mogelijke materialen kunnen worden ontbraamd en afgerond. Van laser- of plasmagesneden, groot of bijzonder klein – de grootte van een euromunt, met of zonder een folie, doordrukkingen of zinckor laag die moet blijven staan, het is allemaal mogelijk, waarbij ook nog een mooie finish kan worden gezet op het eindproduct. De multifunctionaliteit van de machine wordt ondersteunt door moderne HMI en plc-gedreven technieken, en er is ook nog aandacht besteed aan het uiterlijk van de machine, wat met het behalen van de industriële REDDOT Award in 2016 is beloond.”

 

Goede verwachting

Paul Hartendorp: “Allereerst verwachten we een goede beurs. Enerzijds omdat de economieën over heel Europa aantrekken, en ook wij nu al behoorlijke groei meemaken in diverse Europese landen, maar dan met name in de plaatwerkindustrie, waarvoor wij veel ontbraam en afrondingsmachines maken. Tevens was de EMO in Milaan twee jaar terug ronduit matig tot slecht wat ons betreft, en hebben wij van talloze kanten gehoord dat mensen die beurs hebben overgeslagen, maar nu wel naar Hannover komen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden