28 maart 2019 - 1 min leestijd

TM-cobots met integrated vision op Brabantse Metaaldagen

Techman Robot levert de TM-cobots standaard met integrated vision. Dankzij deze geïntegreerde Smart-functie kunnen TM-cobots patronen herkennen, objecten localiseren, kleur detecteren en barcodes lezen. Om de kracht en mogelijkheden van cobots met integrated vision aan te tonen, zal VWCO, die de TM-cobots op de Benelux markt vertegenwoordigd, op haar stand tijdens de Brabantse Metaaldagen een handlingtoepassing demonstreren.

De demonstratie laat zien hoe TM-cobots willekeurig aangeleverde onderdelen exact weten te vinden op basis van kleur, vorm, patroon, qr-code, barcode, enz.. Barcodes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in het productieproces voor een specifieke productafhandeling.

TM-cobotskunnen eenvoudigzonder code worden geprogrammeerd. De cobotarmen kunnen met de hand naar iedere positie worden begeleid en per punt worden vastgelegd (handguided programmering). Vanaf notebooks en tablets kunnen programma’s verder worden geoptimaliseerd en bewegingen op snelheid en tijd worden verfijnd. TM-cobotszijn daardoor, zelfs zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden