20 november 2018 - 2 min leestijd

Toeleveren vanuit Tsjechiė groeit uit tot succesvol bedrijf

Gebruikmakend van de relatief lagere kosten in Tsjechië, is de Nederlandse ondernemer Arend Valkema enkele jaren geleden gestart met toelevering van metalen onderdelen vanuit Tsjechië naar Nederland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming, die complete producten en halffabricaten, onder de naam Bohemia metal parts, levert aan West-Europese bedrijven. 

Valkema: “Omdat we vanuit Tsjechië uitstekend kunnen concurreren op kosten en levertijd, zijn we in staat om kwalitatief hoogwaardige producten snel en tegen een gunstige kostprijs te leveren. Naar aanleiding van de vraag van enkele klanten om producten ook compleet geassembleerd en verpakt te kunnen leveren, hebben we onze dienstverlening uitgebreid en is ook de omvang van de projecten toegenomen. Zowel Nederlandse OEM-ers als metaalbedrijven uit België, Duitsland, Zwitsersland en zelfs Amerika maken inmiddels gebruik van onze diensten. Daarmee zijn we uitgegroeid tot een succesvolle toeleverancier.” De toelevering concentreert zich voornamelijk op plaatbewerkingen zoals afkanten, lasersnijden, ponsen en lassamenstellingen.

 

Speciale boren voor Nederlandse klant

Voor een grote speler op de Nederlandse markt voor gereedschappen bijvoorbeeld, heeft Bohemia metal parts deze zomer voor de tweede maal een groot project opgeleverd. Het project betrof speciale boren voor gipsplaten, waarvoor de onderdelen uit China, Frankrijk, Duitsland en Nederland werden aangeleverd. “De rest van de onderdelen voor de boor produceerden we zelf in Tsjechië en we verzorgden tevens het traject van poedercoating en de samenstelling van het product inclusief de handleidingen en eindverpakking. Zodat we dit voor de klant kant en klaar voor de verkoop aan konden leveren. De kwaliteitscontrole vormde daarbij een cruciaal onderdeel van het project,¨ licht Valkema toe.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden