6 april 2021 - 2 min leestijd

Ton Derksen begint eigen adviesbureau voor plaatbewerken en digitaliseren

Voormalig managing director van Radan-onderdeel Verso Software Ton Derksen heeft het adviesbureau Ton Derksen Consultancy opgericht. Met dit bedrijf wil hij plaatwerkbedrijven helpen met digitaliseren.

“Ruim 25 jaar heb ik in de keuken mogen kijken bij honderden plaatwerkbedrijven. Het laatste jaar heb ik ervaren dat het automatiseringsvraagstuk steeds breder wordt” aldus Ton Derksen. “Bij uiteenlopende plaatwerkbedrijven heb ik een digitaliseringsplan mogen opstellen, maar werd bij de uitvoering beperkt door mijn rol als leverancier van alleen CAD/CAM en MRP/MES-systemen. Als onafhankelijk consultant kan ik deze organisaties nu over de volle breedte helpen met de digitale transformatie”. 

Digitalisering is voor de plaatwerkindustrie topprioriteit. Meer dan driekwart van de Nederlandse maakbedrijven gaat in 2021 investeren in digitalisering. Voor de MKB-bedrijven is het een uitdaging om hiervoor de juiste kennis te verzamelen en de benodigde capaciteit vrij te maken. Ton Derksen Consultancy wil deze ondernemers helpen om de digitale transformatie mogelijk te maken met advisering en projectmanagement.

Verbindingen

Er zijn meerdere brancheorganisaties en instanties die maakbedrijven adviseren en ondersteunen met digitalisering. Ton Derksen Consultancy onderscheidt zich door de specifieke kennis en ervaring die de plaatwerkbranche vraagt. Met het uitgebreide internationale netwerk van plaatwerkbedrijven, leveranciers en adviseurs kan de juiste verbindingen gelegd worden tussen bedrijven en personen binnen de plaatwerkketen.

Offertes in secondes, kantprogramma’s en nestingen binnen enkele minuten en levertijden binnen een dag zijn geen uitzondering meer binnen de plaatwerkindustrie. En dat bij enkelstuks voor de prijs van massafabricage. De plaatwerkbedrijven realiseren zich dat deze uitdagingen op het gebied van prijs, kwaliteit, snelheid en flexibiliteit alleen met een digitale transformatie opgelost kunnen worden.

Met het automatiseren en digitaliseren van de eigen fabriek worden bedrijven slimmer en efficiënter en daarmee competitiever. Daarna zullen klanten en leveranciers digitaal verbonden moeten worden om concurrerend te blijven. Uiteindelijk zal de waardeketen samensmelten in een autonoom ecosysteem van leveranciers, productiebedrijven en eindgebruikers. Ton Derksen Consultancy heeft de ambitie om samen met de Nederlandse plaatwerkbedrijven en hun leveranciers het wereldwijd meest competitieve ecosysteem te realiseren met een duurzaam verdienmodel voor alle partijen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden