27 september 2019 - 3 min leestijd

Topsprekers bij evenement Nederland Maakt – schrijf je nu in

Op 2 oktober vindt in De Basiliek in Veenendaal het keten-evenement Nederland Maakt (www.nlmaakt.nl) plaats. Het evenement biedt antwoorden op prangende vragen als: Waar liggen nieuwe kansen? Hoe kom ik tot nieuwe oplossingen? Waar kan, of nee ‘moet’ ik direct mee aan de slag om bij te blijven in deze snel veranderende maatschappij? Hoe kunnen we als ketenpartners daarin samenwerken? Inschrijven voor Nederland Maakt kan nog steeds, maar wacht niet te lang.

 

Dagvoorzitter is Jan-Maarten Rovers. Met zijn scherpte en gevoel voor humor is hij in staat het publiek mee te nemen, te enthousiasmeren maar vooral te activeren. Tijdens zijn gesprekken is hij op zoek naar de scherpte in een ongedwongen sfeer met veel energie.

David Kemps en William Smit spreken over de ontwikkelingen in de keten tussen fabrikant en toeleverancier. Minder zichtbaar, maar achter elke succesvolle fabrikant staat een keten van succesvolle toeleveranciers.

Tien jaar na de publicatie van het NEVAT-rapport ‘Raising the Bars’ presenteren de auteurs David Kemps van ABN AMRO en William Smit van DBSC, een update van dit rapport over de Nederlandse industrie. Welke voorspellingen zijn uitgekomen, waar zitten de grootste veranderingen en hoe ziet de toeleverketen van de toekomst eruit?

Alexander Broos is directeur onderzoek en technologie bij VDW, de Duitse vereniging voor werktuigmachines. Samen met partners over de hele wereld heeft VDW het umati initiatief opgezet, voor het creëren van een standaard voor de communicatie van werktuigmachines.

 

TedEx

Randall van Poelvoorde, ondernemer en technologie-expert, richt zich op de impact van technologie op banen en taken. Welk effect heeft technologie op keuzes voor personeel? Hoe kunnen bedrijven innoveren en medewerkers meenemen in deze ontwikkeling.

TedEx spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit, legt uit hoe organisaties kansen kunnen benutten en waarde kunnen creëren met data. Wat zijn de mogelijkheden om bestaande business modellen te verbeteren en nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen?

Ineke Dezentjé Hamming, FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, weet als geen ander wat er speelt binnen de technische industrie. En tijdens het netwerkdiner laat trendwatcher Richard van Hooijdonk de elementen van de thema’s mens, data en technologie, samen komen in zijn keynote. Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen? En wat betekent dit voor de Nederlandse Maakindustrie?

Komen jullie ook naar Nederland Maakt op 2 oktober? Hét keten- event voor ondernemers in de maakindustrie? Inschrijven kan op www.nlmaakt.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden