22 november 2018 - 2 min leestijd

Trumpf 3D-print koper, goud en spanningsvrij legeringen

Trumpf heeft op de Formnext 3D-printers gepresenteerd die aanzienlijk meer materialen kunnen printen. Met een groene pulslaser is het nu mogelijk om zuiver koper en edele metalen te printen. Daarnaast kan Trumpf de bouwkamer van de Truprint 5000 opwarmen tot 500 graden Celsius, waardoor titanium legeringen niet ernstig vervormen of zelfs scheuren.

De groene laser met pulsfunctie van Trumpf maakt het mogelijk om zuiver koper en andere edelmetalen te printen. Om dit te bereiken heeft Trumpf de nieuwe TruDisk 1020 disk laser verbonden met de Truprint 1000 3D-printer. Conventionele systemen gebruiken een infrarode laserstraal als bron, maar hiervan is de golflengte te lang en het kan sterk reflecterende materialen zoals koper en goud niet lassen. Laserlicht in het groene golflengtespectrum maakt dit wel mogelijk en dit biedt kansen voor het 3D-printen van onderdelen voor bijvoorbeeld de elektronica- en auto-industrie. Daarnaast is het gebruik van de groene laser ook lucratief in de sieradenindustrie. De 3D-printer verspilt geen goud en zilver, waardoor 3D-printen vaak economischer is dan frezen of gieten.

 

Voorverwarmd

Om scheuren en vervormingen bij 3D-geprinte legeringen kan de TruPrint 5000 van Trumpf de bouwkamer verwarmen tot 500 graden Celsius. Hierdoor kunnen gereedschap- en matrijzenmakers nu eenvoudig vormgereedschap, stansen en matrijzen printen. Tot op heden was dit vaak een probleem door barstende componenten tijdens het printen. De laserstraal smelt het oppervlak van het component, dat vervolgens afkoelt tot kamertemperatuur. De componenten waren niet bestand tegen deze temperatuurdaling en daardoor vormden er scheuren. Door de bouwkamer voor te verwarmen vermindert de temperatuurdaling na het smelten van de laser. Voorverwarmen biedt ook voordelen voor prothesen en implantaten die zijn geproduceerd met behulp van additieve fabricage. Door voorverwarming ontstaan er minder spanningen in het materiaal, verbetert de kwaliteit en vermindert de behoefte aan ondersteunende structuren en nabewerkingen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden