2 mei 2017 - 2 min leestijd

Trumpf en Fraunhofer Instituut onderzoeken samen industrie 4.0

Trumpf gaat met het in Stuttgart gevestigde Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering en Automatisering IPA een strategische samenwerking van vijf jaar aan. Het doel van deze samenwerking is om ‘Industrie 4.0’ in plaatbewerking te onderzoeken.

 

In het zogenoemde “TRUMPF LAB” werken medewerkers van Trumpf en Fraunhofer IPA samen aan innovatieve oplossingen voor de productie-technologie van de toekomst. Het Trumpf Lab is onderdeel van het Stuttgart Technologie en Innovatie Campus, korte S-TEC. Dit nieuwe concept van een gezamenlijk onderzoek campus is door het Fraunhofer IPA in Stuttgart en de universiteit en de aangesloten instellingen opgezet.

“We bundelen deze onderzoeksinitiatieven uit de publieke en private sector op één plaats,” legt professor Thomas Bauernhansl, directeur van het Fraunhofer IPA, uit. “Dit industrie-op-campus concept is om onderzoek, ontwikkeling en de demonstratie-omgeving voelbaar te maken. Ik ben erg blij om samen te werken met Trumpf en ik ben optimistisch dat er resultaten van deze samenwerking komne. Niet alleen voor de eigen markt of het eigen bedrijf, maar ook voor andere bedrijven uit andere sectoren. ” De samenwerking strekt zich uit tot vele facetten van de fabriek van de toekomst. In eerste instantie komen de gebieden ‘intralogistiek’, ‘service-georiënteerde machines’ en ‘zelfsturende productie’.

Verwachtingen van Dr. Heinz-Jürgen Prokop, directeur van ontwikkeling en inkoop bij Trumpf zijn hoog: “We verwachten veel van de samenwerking, aangezien twee verschillende perspectieven worden verenigd onder één dak: een grondige kennis van de behoeften, technologieën en markten aan de kant van TRUMPF en de wetenschappelijke benadering en de uitgebreide ervaring van vele industriële projecten aan de industrie 4.0 van de kant van Fraunhofer IPA. Deze combinatie heeft een groot potentieel voor innovatie. We zullen ideeën voor nieuwe oplossingen en businessmodellen ontwikkelen en deze modellen verder ontwikkelen. Ons gemeenschappelijk doel is om de productiviteit en winstgevendheid van bedrijven in de plaatwerkproductie te verhogen naar een nieuw niveau.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden