15 april 2020 - 3 min leestijd

Trumpf introduceert nieuwe, laagdrempelige buislasersnijmachine

Trumpf lanceert een nieuwe buislasersnijmachine: de TruLaser Tube 3000 fiber. De machine is ontwikkeld voor bedrijven die willen starten met het snijden van buizen of voor bedrijven die hun productiecapaciteit willen uitbreiden. De machine maakt een veelzijdige bewerking van buizen en profielen mogelijk en vervangt conventionele bewerkingsstappen zoals zagen, boren of frezen.

De TruLaser Tube 3000-fiber bestrijkt een breed scala aan bewerkingen. Het is geschikt voor het bewerken van profielen, ronde buizen, vlak staal en optioneel ook L- en U-profielen. De vastestoflaser van 2 kW snijdt met hoge snelheid constructiestaal, roestvast staal, aluminium en non-ferrometalen zoals koper of messing. Op de machine is al een uitgebreide set snijgegevens opgeslagen. Het verwerkt buizen met een diameter tot 152 mm en profielen met een omhullende cirkeldiameter tot 170 millimeter. De zelfcentrerende klemtechnologie, die de buis tijdens het proces fixeert en positioneert, past zich automatisch aan de afmetingen van de buizen aan zonder dat de operator ze hoeft op te stellen. De TruLaser Tube 3000-fiber voert ook zelfstandig andere belangrijke instellingen uit: de AdjustLine-functie past de snijparameters aan met een druk op de knop en zorgt er zo voor dat materiaal van inferieure kwaliteit betrouwbaar kan worden gesneden. SeamLine Tube identificeert lasnaden en markeringen aan de buiten- en binnenkant van de buizen. Indien nodig zorgt de functie ervoor dat de buizen correct zijn uitgelijnd op de machine en dat de lasnaad zich op de gewenste positie in het voltooide onderdeel bevindt. Deze hoge mate van automatisering maakt de bediening eenvoudig en zorgt ervoor dat de TruLaser Tube 3000-fiber zelfs kleine series economisch verwerkt.

De TruLaser Tube 3000 fiber snijdt buizen met een massa tot 18,5 kilogram per meter en materiaaldiktes tot acht mm. De machine is leverbaar met een laadlengte van 6.500 mm of 8.000 mm. Dankzij de optionele LoadMaster Tube-laadautomatisering kunnen ook grote series economisch op de machine worden geproduceerd. De materiaalbuffer kan tot vier ton materiaal opslaan, met een lengte tot acht meter en een massa tot maximaal vijf ton. Om een ​​optimale onderdeelkwaliteit te garanderen, ondersteunen rollen de buizen en leiden ze naar het bewerkingsstation. Ze kunnen met één hand worden aangepast aan de respectievelijke buisdiameter. De TruLaser Tube 3000-fiber werpt bewerkte producten uit aan de loszijde waar de operator ze op een ergonomische hoogte kan verwijderen. Hierdoor kan de machine doorwerken. Korte onderdelen kunnen direct in een kist geloosd worden. De TruLaser Tube 3000-fiber scheidt automatisch snijresten van goede onderdelen en voert ze af in containers. De machine is zo ontworpen dat de bediener te allen tijde gemakkelijk de laad- en loszijde kan bereiken. Zo is het mogelijk om eenvoudig de TruLaser Tube 3000 fiber te laden met losse buizen en tussendoor kleinere opdrachten te verwerken.

 

Geschikt voor de slimme fabriek

Gebruikers kunnen met behulp van een app wijzigingen aanbrengen in het productieschema van de machine of deze volgen. Op deze manier houdt de operator de TruLaser Tube 3000-fiber in het oog tijdens het hele bewerkingsproces. Dankzij een veilige OPC-UA-gebaseerde data-interface kan de machine bijvoorbeeld worden aangesloten op een ERP- of MES-systeem of op een cloud-applicatie. Trumpf-machine-apps bieden informatie over programmalooptijd of machinegebruik.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden