30 augustus 2017 - 2 min leestijd

Trumpf investeert in position-tracking technologie

Trumpf heeft begin juli 60% van de aandelen in BeSpoon gekocht. Bespoon uit Le Bourget-du-Lac, Frankrijk, maakt sensoren, systeemcomponenten en software voor position-tracking processen. De producten die BeSpoon op de markt brengt, maken het mogelijk om objecten in productiefaciliteiten nauwkeurig en real-time te lokaliseren. Trumpf wil met de acquisitie de technische expertise op het gebied van Industry 4.0 versterken.

Volgens Trumpf is BeSpoon één van slechts een paar bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze position-tracking systemen voor gedigitaliseerde productieprocessen in de plaatbewerking. Het UWB-locatiesysteem (ultrawide band) van BeSpoon maakt productieprocessen transparanter. Het besturen en volgen van de productie wordt eenvoudig wanneer een MES-systeem (manufacturing execution system), zoals Trumpf Xetics, wordt gecombineerd met een real-time tracking-systeem. De BeSpoon oplossingen creëren transparantie in de productie door de locatie van individuele objecten, zoals productieorders of halffabricaten, te lokaliseren. Dit realiseert de koppeling van de echte en digitale wereld en vertegenwoordigt daarmee een belangrijke techniek voor de digitale transformatie.

 

Onderdeel van TruConnect

Trumpf integreert de position-tracking technologie in het TruConnect-portfolio van producten voor een slimme fabriek. Trumpf ziet een groot potentieel voor het gebruik van UWB-technologie in assemblage-, logistiek- en procesomgevingen. Om dit potentieel te benutten, zal het bedrijf partnerschappen voeren met andere bedrijven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden