11 november 2019 - 2 min leestijd

Trumpf presenteert digitale assistent voor plaatbewerking

Trumpf heeft tijdens de Blechexpo de Workmate-softwareoplossing gepresenteerd. Met behulp van een tablet kunnen machinebedieners en assembleermedewerkers bladeren door informatie die is ontworpen om hun dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen. Door ervoor te zorgen dat mensen altijd toegang hebben tot de belangrijkste informatie die ze nodig hebben zonder ernaar te hoeven zoeken, bespaart deze software-oplossing tijd en helpt zowel ervaren als ongetrainde werknemers onafhankelijk en efficiënt te werken.

Workmate helpt gebruikers hun dagelijkse werk efficiënter te organiseren door een lijst te geven van alle openstaande taken. Het biedt ook een gebruikersinterface voor het voorbereiden van taken. Dit laat de gebruiker onder andere zien waar de voor de taak benodigde onderdelen zijn opgeslagen. Als de onderdelen uit het magazijn moeten worden opgehaald, kan de operator ze direct in Workmate aan de taak toewijzen om de voorraadadministratie bij te houden. Workmate zal beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2020.

 

Belangrijke informatie over elke machine

Workmate biedt ook hulp bij het instellen van laser-, pons-, ponslaser- en buigmachines. De software vertelt de operator met welke gereedschappen het systeem moet worden uitgerust om elke taak te verwerken. Workmate geeft ook aan welke procesparameters de operator kan gebruiken om de machine te configureren, en stelt gebruikers in staat de voortgang van de taak te volgen terwijl de machine aan het werk is. Zodra de onderdelen klaar zijn, helpt Workmate gebruikers de onderdelen correct te verwijderen en te stapelen en te labelen in overeenstemming met de taakvereisten.

 

Handmatige taken ondersteunen

Workmate helpt werknemers met handmatige taken zoals lassen of assemblage door gedetailleerde werkinstructies en veiligheidsinformatie te verstrekken. Bovendien kan Workmate gebruikers vertellen waar opspanmiddelen worden opgeslagen en hoe onderdelen moeten worden verpakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden