Trumpf presenteerde onlangs een klein onderdeel dat het gasverbruik van vlakbedlasers tot wel 70% kan reduceren. Het idee achter de gepatenteerde touchdown nozzle is net zo eenvoudig als dat het doeltreffend is.
De touchdown nozzle is modulair opgebouwd en bestaat uit drie onderdelen waarvan het onderste deel, het mondstuk, in hoogte verplaatsbaar is. Het beweegbare mondstuk wordt op de plaat ‘gedrukt’ en past zich tijdens het snijden aan, aan de vorm/hoogte van het materiaal. Door de bouwwijze blijft het snijgas grotendeels opgesloten binnen het mondstuk en het plaatmateriaal, waardoor de efficiëntie hierdoor significant toeneemt. Er treden geen verliezen meer op zoals bij conventionele nozzles waarbij een deel van het snijgas ontsnapt uit de nozzle voordat het een bijdrage aan het snijdproces levert. Een aanzienlijke kostenbesparing is daarom mogelijk. Het opsluiten van het snijgas in de snijzone van de laser heeft nog een tweede voordeel. Zo kan de snijsnelheid en dus de productiviteit omhoog. Het slijtagegevoelige mondstuk dat in contact komt met de plaat is dankzij de modulaire opbouw van de nozzle eenvoudig te vervangen.
Uit onderzoek van ABN Amro onder 1.900 Gen Z’ers blijkt dat praktisch opgeleide Gen Z’ers andere prioriteiten qua werkinvulling hebben …
Hoe kunnen mkb-maakbedrijven hun kernkwaliteiten (economisch, ecologisch en sociaal) inzetten om waarde te creëren voor de toekomst? Om antwoord te …
Een nieuw onderwijsprogramma op het Eindhovense Summa College moet ervoor zorgen dat straks meer mbo-studenten kiezen voor een baan bij …
Tijdens de Manufacturing Technology Conference is Ter Hoek Vonkerosie Rijssen B.V. bekroond met de Knowledge Sharing Award. Deze award wordt …