10 november 2017 - 2 min leestijd

Trumpf toont oplossingen voor toekomstige autonome fabrieken

Trumpf presenteerde op de BlechExpo in Stuttgart (D) aan de hand van twee live praktijk-cases de laatste stand van zaken omtrent de digitale productie. Trumpf gebruikt TruConnect om het complete assortiment ‘smart’ producten aan te duiden. Volgens het bedrijf moeten met deze producten, zowel software, hardware als service, in de toekomst complete autonome fabrieken te realiseren zijn.

“We zien al een aantal jaren dat de series kleiner worden, de prijzen onder druk staan en de complexiteit en kwaliteit van producten omhoog gaat. Daarnaast willen we tegenwoordig overal en altijd producten kunnen bestellen en de status van de bestelling en de verwachte leverdatum kunnen controleren. Die ontwikkeling zien we ook in de metaalbranche gebeuren. Dit alles roept uitdagingen op waar bedrijven niet aan kunnen voldoen zonder de hulp van digitale oplossingen”, vertelt Heinz-Jürgen Prokop, hoofd van Trumpf Machine Tools. Met twee live praktijk-cases toonde Trumpf op de BlechExpo de laatste stand van zaken omtrent de digitale productie. Op de stand konden bezoekers een metalen doosje laten maken met hun eigen naam. De bezoeker kon selecteren met welke soorten chocola het doosje afgeleverd moest worden. Hiermee wilde Trumpf de complete ‘vernetzte’ productie laten zien van input naar de verschillende productiestappen tot aan aflevering. Dit proces was niet alleen real-life te zien, maar ook digitaal te volgen, waarbij o.a. stilstand-, buffer-, productietijden en andere belangrijke procesdata van elke machine, maar ook de locatie van het werkstuk, in de keten kon worden gevolgd.

 

Toekomst van plaatbewerking

Trumpf heeft recent in Chicago (VS) een complete Smart Factory gebouwd die bestellingen automatisch kan verwerken. Het hart van de fabriek is een reeks onderling verbonden machines die worden bestuurd door digitale oplossingen die zorgen voor een hoge transparantie. “De fabriek in Chicago geeft de toekomst weer van plaatbewerking. We gebruiken de fabriek voor productie maar ook om onze eigen nieuwe ontwikkelingen in echte productieomgeving te testen.” De fabriek kan automatisch producten produceren die online op de Axoom webshop worden besteld. De TruTops Fab en TruTops Boost oplossingen berekenen de kosten en bereiden een offerte voor. De order wordt automatisch toegevoegd in het productieschema en het systeem zorgt ervoor dat de juiste machine de bewerking uitvoert. Tijdens de Blechexpo konden bezoekers dit uitproberen dankzij een rechtstreekse verbinding met de fabriek in Chicago.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden