23 juli 2018 - 2 min leestijd

Trumpf verhoogt omzet tot 3,6 miljard euro

De Trumpf-groep boekte aan het einde van het fiscale jaar 2017/18 op 30 juni 2018 een aanzienlijke omzetstijging van ongeveer 15 procent. Volgens voorlopige berekeningen bedroeg de omzet 3,6 miljard euro (3,1 miljard euro in het belastingjaar 2016/17) jaar). De ontvangen orders stegen tot 3,8 miljard euro (3,4 miljard euro in het boekjaar 2016/17). Dit is een toename van ongeveer 13 procent.

Duitsland was de grootste interne markt met een omzet van meer dan 700 miljoen euro, gevolgd door de VS en China, elk met een omzet van ongeveer 450 miljoen euro. De verkoop aan Europese klanten was ook bemoedigend. De uitbreiding van de EUV-activiteiten had hier een belangrijke impact. Trumpf levert speciale lasers aan ASML. Deze lasers gebruiken extreme ultraviolette straling om chipoppervlakken bloot te leggen voor de computerindustrie.

“In veel markten hebben we onze doelstellingen overtroffen. We boekten een bevredigende groei in de toekomstige technologie van additieve productie – dat wil zeggen in industriële 3D-printing – en in de laserbusiness voor microchipfabrikanten,” zei Nicola Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf. “Toch houden we de ontwikkeling van de wereldeconomie nauwlettend in de gaten en er zijn steeds meer tekenen dat deze lange fase van herstel snel voorbij zou zijn.” Daar willen we ons op voorbereiden. “

 

Digitale connectiviteit

In het afgelopen fiscale jaar bleef Trumpf investeren in digitale connectiviteit en in de structurele uitbreiding van locaties in en buiten Duitsland. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een fabrieksgebouw gebouwd met clean rooms en kantoorruimte op het hoofdkantoor in Ditzingen om zijn high-tech productiecapaciteit uit te breiden, met name voor lasers die worden gebruikt in EUV-lithografie voor microchips. Het investeerde ook in de productie van gebouwen op de locaties Teningen en Schramberg. De grootste productiesite van de Trumpf-groep is in China opgezet. Het merendeel van de investeringen ging naar de locaties in Duitsland. Aanzienlijke investeringen werden ook gedaan op de locaties in de VS en Azië.

Naast de omzet steeg ook het aantal werknemers in de hele Trumpf groep met meer dan 10 procent tot ongeveer 13.500. Er waren 6.700 mensen werkzaam in Duitsland op 30 juni 2018, met bijna 3.900 op het hoofdkantoor in Ditzingen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden