28 juni 2018 - 1 min leestijd

Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie gaat voor digitale transformatie met Siemens

Turkish Aerospace Industries heeft voor Siemens PLM Software gekozen om een volledige digital twin te implementeren in het productieproces. Turkish Aerospace Industries is het technologiecentrum van Turkije op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, modernisering, productie, integratie en doorlopende ondersteuning.

Siemens biedt support van geïntegreerde luchtvaartsystemen van vaste en draaivleugel-lucht platforms tot onbemande luchtvaartuigen en satellieten. Turkish Aerospace Industries breidt de samenwerking voor elf jaar uit en is van plan om diverse software van Siemens’ end-to-end digitale innovatieplatform te implementeren. De uitbreiding omvat Teamcenter-portfolio, NX-software, de Simcenter-oplossing en het Tecnomatix-portfolio, waarmee complexe programma’s sneller kunnen worden geleverd, minder fysieke prototypes nodig zijn en time-to-market wordt verminderd.

“Met software van Siemens kunnen we een digitale tweeling van onze producten creëren en technische simulaties op deze producten toepassen”, aldus Temel Kotil, president en CEO van Turkish Aerospace Industries. “De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie ziet veelbelovende mogelijkheden voor het ontwerp en de productie van eigen producten. Deze worden mogelijk gemaakt door de infrastructuur van Siemens op het gebied van de industrie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden