12 maart 2020 - 2 min leestijd

Tuwi komt met instap fiberlaser van Durma op de markt

Voor veel metaalbewerkingsbedrijven in het mkb is een moderne fiberlasersnijmachine een wens die hoog op de verlanglijst staat. Het investeringsbedrag is voor sommige ondernemingen echter nog een te grote drempel. Voor die bedrijven heeft het Turkse Durma een betrouwbare en goed betaalbare fiberlasermachine ontwikkeld.

Als fabrikant van lasersnijmachines heeft het Durma de sterk groeiende vraag naar een instapmodel fiberlaser opgepakt en haar R&D afdeling de opdracht gegeven een betrouwbare en goed betaalbare fiberlasermachine voor het mkb te ontwikkelen. Durma presenteerde in 2015 haar eerste fiberlasermachine, wat in vijf jaar is uitgegroeid naar een hele serie aan fiberlasermachines voor diverse toepassingen. Daar voegt Durma nu de nieuwe HD-FO fiberlasermachine aan toe. Dit instapmodel, verkrijgbaar met een vermogen van één, twee of drie kilowatt, is specifiek ontwikkeld om de overstap van andere snijmethodes naar fiberlasersnijden mogelijk te maken.

Naast de aantrekkelijke prijsstelling, bevat de machine betrouwbare componenten van Europese fabrikanten en een IPG-laserbron, waarmee de machinekwaliteit voldoet aan de Europese standaard en de constante snijkwaliteit gewaarborgd wordt. De machine is verder compact vormgegeven, zodat deze in elke werkplaats te plaatsen is. De maximaal te bewerken plaatafmeting van 3.000 mm bij 1.500 mm is voor veel metaalbewerkingsbedrijven in dit segment ruim voldoende voor de meest gangbare opdrachten.

De nieuwe HD-FO fiberlasermachine is van 1 t/m 4 september op de TechniShow werkend te zien op de stand van Tuwi.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden