4 september 2020 - 2 min leestijd

Twee nieuwe plasma-snijmachines voor De Boer Snijbedrijf/De Boer Staal

De Boer Snijbedrijf heeft zeer recent het investeringsprogramma Plasma 2.0 in werking gezet. Naast aanpassingen aan de snijhal (zoals bovenloopkranen) is ervoor gekozen om de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit te breiden met nog eens twee Koike plasma snijmachines type Deltatex 5500. De raillengte van 30m per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7m.

 

Beide machines zijn uitgerust met de nieuwste 3D plasma snijtechnologie Koike SmartBevel met Kjellberg plasmabronnen van respectievelijk 360A en 280A. Voor het markeren is op beide machines gekozen voor REA Jet DOD Matrix printers voor het genereren van onder andere QR- en barcodes. Naast de extra autogeentoorts (tot 150 mm) op de 280A machine zijn beide machines uitgevoerd met HERR snijtafels en 12.000 m3/uur stoffilters. Alles wordt aangestuurd door Sigmanest software. De beide installaties worden in Q4 geleverd en geïnstalleerd.

 

Plaatstaal

De Boer Staal is een gerenommeerde groothandel in plaatstaal en (Holland) profielen en heeft staal in diverse kwaliteiten, afmetingen en dikten op voorraad. De Boer Snijbedrijf is gespecialiseerd in het snijden van staal en RVS op maat.

Beide bedrijven zijn gevestigd op hetzelfde bedrijfsterrein in Uitgeest en werken nauw samen. Alles is onder één dak: een ruime hoeveelheid plaatstaal en profielen, het snijden en vormen én het stralen en coaten van staal.Daarnaast leveren ze ook complete scheepsbouwpakketten op maat en beschikken over eigen transportmogelijkheden.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden