19 februari 2019 - 1 min leestijd

Twentse gieterij Cirex overgenomen door Amerikaanse Signicast

Signicast, onderdeel van Form Technologies, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Cirex. Cirex, een Twents bedrijf met het hoofdkantoor in Almelo, is één van de grotere staalgieterijen ter wereld die de verlorenwasmethode toepast. Met deze techniek zijn producten met een hoge nauwkeurigheid te produceren.  Zo levert Cirex bijvoorbeeld onderdelen aan BMW en Mercedes. Signicast wil met de overname voet aan de grond zetten buiten de VS.

In een tijd waarin industriële klanten precisiecomponenten eisen met hogere kwaliteitsnormen en kortere tijdsbestekken, zal de overname Signicast in staat stellen zijn groeiende internationale klantenbestand beter te bedienen met hoogwaardige precisiegietcomponenten. Naast de bestaande drie vestigingen van Signicast in de VS, heeft het bedrijf dankzij de overname nu ook vestigingen in Nederland, Tsjechië en Slowakije.

“De overname brengt Cirex binnen de Form Technologies-familie en biedt bestaande Cirex-klanten toegang tot het volledige scala aan mogelijkheden van Signicast, Dynacast en OptiMIM. De nieuwe gecombineerde operatie zal ook profiteren van het Form Operating System, een platform om klanten te verzekeren van de hoogste precisiecomponenten, advies, expertise en solide bedrijfsstabiliteit”, zei Jeroen Spoelder, Managing Director van Cirex.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden