4 april 2024 - 3 min leestijd

Uitgebreide routekaart fotonica-industrie overeengekomen

Meer dan 400 technologie-, academische en industriële organisaties van over de hele wereld hebben bijgedragen aan een nieuwe routekaart voor geïntegreerde fotonica, geleid door de stichting PhotonDelta en het Microphotonics Center aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

IPSR-I biedt een technologische routekaart en een duidelijke manier om een wereldwijde, gealigneerde geïntegreerde fotonica-industrie op te bouwen met het vermogen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit wordt ondersteund door een oproep om een vertrouwensgebaseerd wereldwijd netwerk van industriële en R&D-partners op te zetten en te handhaven, die samenwerken om technologie en systeemvereisten voor Fotonic Integrated Circuits (PIC’s) te creëren. Door de volledige toeleveringsketen van onderzoek tot eindgebruikers op één lijn te brengen, zal de geïntegreerde fotonica-industrie in staat zijn om volumeproductie van PIC’s te stimuleren.

De integratie van fotonica met elektronica is de sleutel tot het creëren van kleinere, snellere en energiezuinigere apparaten. De integratie heeft het potentieel om functionaliteit uit te breiden en een groot aantal nieuwe toepassingen te creëren en helpt belangrijke vooruitgang te ontsluiten op vele gebieden, waaronder autonome voertuigen, datatelecommunicatie en gezondheidszorg. Geïntegreerde fotonica is ook de technologie die licht genereert, verwerkt en detecteert voor sensoren en communicatietoepassingen.

IPSR-I beschrijft het consensusstandpunt van meer dan 400 experts uit meer dan 100 workshops en 13 conferenties. Het omvat een uitgebreid overzicht van belangrijke technologische hiaten voor volumeproductie van PIC’s en een gedetailleerde analyse van de uitdagingen die de geïntegreerde fotonica-industrie moet overwinnen om haar potentieel te realiseren.

Uitdagend

De tweede versie van de routekaart, die de afgelopen drie jaar is geproduceerd, omvat nu inzichten in draadloze communicatie en 3D-beeldvorming. Peter van Arkel, CTO van PhotonDelta, zei: “Het bundelen van alle onderzoeks- en ontwikkelingsmiddelen van de geïntegreerde fotonica-industrie en academici achter het oplossen van de technologische hiaten geïdentificeerd door de IPSR-I, zal op spectaculaire wijze bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. In het hart van de routekaart staat een mondiale aanpak voor de geïntegreerde fotonica-industrie om zich te verenigen om kernuitdagingen aan te gaan. Het bereiken van consensus over deze technologische hiaten is zeer uitdagend geweest met zo’n diverse groep bijdragers. Als we naar de resultaten kijken, is het zeker de moeite waard geweest.”

Lionel Kimerling, Thomas Lord Professor of Materials Science and Engineering aan MIT, zei: “Elektronisch-fotonische integratie heeft het vermogen om een hele reeks industrieën radicaal te transformeren en een scala aan nieuwe technologieën te ontsluiten die ons leven zullen veranderen. Deze visie overbrengen naar grootschalige productie vereist een goed doordacht plan op basis van de kennis van een enorme reeks experts uit verschillende vakgebieden, organisaties en landen. Dit is wat IPSR-I heeft bereikt – het schetst een duidelijke weg vooruit en specificeert een innovatieve leercurve voor het opschalen van prestaties en toepassingen voor de komende 15 jaar.”

ISPR-I werd officieel gelanceerd tijdens het Executive Forum op OFC in San Diego op 25 maart 2024. De volledige routekaart kan hier worden gedownload: www.photondelta.com/ipsri-2024/

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden