25 september 2019 - 3 min leestijd

Ultimaker introduceert twee nieuwe 3D-print oplossingen

Ultimaker heeft twee nieuwe producten geïntroduceerd. Het bedrijf breidt de S-serie uit met de nieuwe Ultimaker S3, die door het compacte formaat op ieder bureau past. Daarnaast biedt Ultimaker met de nieuwe Ultimaker S5 Pro Bundle één totaaloplossing voor het beheer van 3D-printmaterialen en luchtkwaliteit. Hiermee wordt industriële productiecapaciteit naar kantooromgevingen gebracht.

De nieuwe Ultimaker S3 3D-printer is eenvoudig in gebruik te nemen, zodat iedereen van hoogwaardige printresultaten kan profiteren. Deze betaalbare desktop 3D-printer is geschikt voor het printen met composieten én past, door het compacte formaat, op ieder bureau.

 

Integratie met open ecosysteem

De Ultimaker S3 is naadloos geïntegreerd met het open ecosysteem van Ultimaker. Doordat de aanvoerwielen vervaardigd zijn van gehard staal en de printer voorzien kan worden van een CC print core, kunnen gebruikers vrijwel elk filament van 2,85 mm printen. Dat geldt onder meer voor PLA, ABS, nylon, materialen van derden en composietmaterialen. Dit stelt gebruikers in staat om nieuwe producten te ontwerpen en testen, maar ook om modellen en onderdelen voor eindgebruik te produceren. Het bredere bereik van de printkop zorgt voor een optimale benutting van de printruimte.

 

Nauwkeurige printresultaten

De Ultimaker S3 is voorzien van een touch interface en heeft vooraf gedefinieerde printinstellingen. Dit draagt bij aan nauwkeurige printresultaten. Een verhitte bouwplaat, geavanceerde actieve bed leveling, een steviger bouwplatform en nauwkeurige stuurprogramma’s zorgen voor een goede printkwaliteit. Flow sensoren meten de doorvoer van het filament en pauzeren een printtaak wanneer een filamentspoel in de Ultimaker S3 op raakt. Gebruikers kunnen zo direct materiaal bijvullen en de print kan worden afgemaakt.

“Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om alle nieuwe baanbrekende technologieën op te nemen in een 3D-printer die de omvang heeft van onze desktop Ultimaker 3 printer”, zegt Paul Heiden, senior vice president Product Management bij Ultimaker. “De toegankelijke Ultimaker S3 is in staat om op betrouwbare wijze kleinere onderdelen en modellen te produceren. De prijs van het apparaat neemt de drempels weg voor MKB-organisaties die met 3D-printen aan de slag willen.”

 

S5 Pro Bundle 

Ultimaker heeft naast de nieuwe S3 3D-printer ook S5 Pro Bundle geïntroduceerd. Deze bundel omvat de 3D-printer Ultimaker S5, de nieuwe Ultimaker S5 Air Manager en de Ultimaker S5 Material Station. Al deze producten integreren naadloos met elkaar. De totaaloplossing is getest om 24/7 zonder toezicht te printen en verbetert de workflow en productiviteit van 3D-printen significant. Professionals besteden hierdoor minder tijd aan het beheren en monitoren van hun desktop 3D-printer en houden tijd over om te focussen op andere activiteiten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden