27 februari 2020 - 2 min leestijd

Ultimaker lanceert Ultimaker Cura 4.5 en maakt Marketplace beschikbaar

Ultimaker heeft de Ultimaker Marketplace online beschikbaar gemaakt en nieuwe features toegevoegd aan Ultimaker Cura 4.5. De in 2012 geïntroduceerde open source slicing software, waarmee 3D-printmodellen worden voorbereid voor printen, heeft momenteel meer dan 600.000 actieve gebruikers. Aan het einde van 2019 werden er meer dan twee miljoen printopdrachten per week voorbereid met deze software, wat een verdubbeling is ten opzichte van 2018.

De Ultimaker Marketplace biedt gebruikers toegang tot printprofielen en plugins voor softwareplatformen, waarmee er bijvoorbeeld een directe integratie van verschillende CAD software-oplossingen met Ultimaker Cura mogelijk is. De release van Ultimaker Cura 4.5 en de nieuwe cloud-functionaliteit van de Ultimaker Marketplace, zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring. De geselecteerde plugins en printprofielen uit de Marketplace zijn hierdoor direct aan een ingelogde gebruiker gekoppeld. Dit betekent dat alle settings beschikbaar en gesynchroniseerd blijven, ongeacht op welk workstation wordt gewerkt. Andere nieuwe features vind je hier.

Dick Moerkens, CTO bij Ultimaker: “Dagelijks wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Ultimaker Cura door de open source community en ons toegewijde in-house softwareteam. Het aantal gebruikers neemt dagelijks toe met nieuwe studenten en professionals. Waar de een iedere setting zelf wil testen en aanpassen, wil de ander 3D-printen naadloos integreren met bestaande workflows. Ik ben trots dat wij dit mogelijk maken en door onze open strategie ervoor zorgen dat de 3D-print workflow nu en in de toekomst gestroomlijnd en zo simpel mogelijk is.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden