23 maart 2020 - 3 min leestijd

Ultimaker ondersteunt ziekenhuizen met 3D-printen in coronacrisis

Omdat landen wereldwijd voor de uitdaging staan om de COVID-19 pandemie te beheersen, stelt Ultimaker zijn wereldwijde netwerk van 3D-print hubs, experts en ontwerpers direct beschikbaar aan ziekenhuizen. 3D-printen kan uitkomst bieden voor tools en applicaties die ziekenhuizen momenteel tekortkomen en met deze technologie snel geproduceerd kunnen worden.

Via Ultimaker.com kunnen ziekenhuizen nu in een oogopslag zien welke beschikbare 3D-print hubs in de buurt zitten. Daarnaast kan er direct contact met Ultimaker en lokale 3D-print experts en ontwerpers opgenomen worden. Deze kunnen de ziekenhuizen adviseren en ondersteunen bij het maken en verkrijgen van de onderdelen die zij het hardst nodig hebben. Ultimaker heeft twee initiatieven gelanceerd op Ultimaker.com.

 

Connect and Print

Ziekenhuizen die te kampen hebben met een acuut tekort aan kritieke onderdelen en die reeds goedgekeurde 3D-printontwerpen en materiaalspecificaties hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met 3D-printexperts in de buurt om hun 3D-printverzoeken te printen. Ultimaker stelt ook eigen 3D-printcapaciteit beschikbaar. Een continu bijgewerkte kaart laat zien welke 3D-printhubs in de buurt beschikbaar zijn.

 

Design, Check, and Print

Als een ziekenhuis hulp nodig heeft bij het ontwerpen van onderdelen en gereedschappen die opraken en die nu beperkt op voorraad zijn, stelt Ultimaker een team van zeer gemotiveerde ontwerpers en applicatie-ingenieurs beschikbaar om te ondersteunen bij het ontwerpen en creëren van het gewenste onderdeel. Dit onderdeel wordt geprint door de dichtstbijzijnde 3D-printhub en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gestuurd. Na testen en goedkeuring van het ziekenhuis is het onderdeel beschikbaar voor verdere 3D geprinte productie. 

“Onderdelen van ziekenhuisapparatuur kan kapot gaan of ziekenhuizen kunnen zonder gereedschap komen te zitten”, zegt Siert Wijnia, medeoprichter van Ultimaker. “We zijn er trots op dat de 3D-printgemeenschap samenkomt om onmiddellijk goedgekeurde ontwerpen te printen van objecten die ziekenhuizen nu nodig hebben. We hopen dat deze initiatieven alle ziekenhuizen zullen helpen begrijpen waar 3D-printers, kennis en materialen beschikbaar zijn, zodat ziekenhuispersoneel zich kan concentreren op wat het belangrijkst is: levens redden.”

“3D-printen kan een verschil maken”, voegt Jos Burger, CEO van Ultimaker, toe. “We nodigen daarom alle beschikbare 3D-printhubs uit die zijn uitgerust met Ultimaker 3D-printers om zichzelf zichtbaar te maken via Ultimaker.com om de productie van goedgekeurde 3D-geprinte onderdelen te versnellen, waar ze nodig zijn, wanneer ze nodig zijn. Door de kracht van ons netwerk te benutten om 3D-printinitiatieven voor ziekenhuizen over de hele wereld te ondersteunen, voel ik me vereerd en vereerd om een bijdrage te kunnen leveren in deze uitdagende situatie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden