15 juli 2020 - 3 min leestijd

Universal Robots en Gibas overhandigen 1.000ste cobot in Benelux

 

 

Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriële robotarmen, overhandigde gisteren samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de 1.000ste cobot in de Benelux. Het bedrijf dat deze 1.000ste cobot in ontvangst heeft genomen is Smart Robotics, leverancier van intelligente robotoplossingen voor packaging- & logistics- applicaties binnen verschillende sectoren.

 

Stefaan Poppe, directeur bij Gibas Automation: “In onze tienjarige samenwerking met Universal Robots hebben we gezien hoe cobots gaandeweg een aanvankelijk scepticisme overwonnen en hoe steeds meer bedrijven en sectoren de stap naar automatisering maken. Cobots verlagen de drempel voor fabrikanten, die nooit verwachtten robots in te kunnen zetten, om te gaan automatiseren. We zijn er dan ook trots op dat we als partner van Universal Robots nu de 1.000ste cobot mogen overhandigen en we verwachten dat de volgende 1.000 snel zullen volgen.”

Mark Menting, oprichter en managing director van Smart Robotics: “Wij werken al vanaf de oprichting van Smart Robotics samen met Universal Robots en Gibas Automation. Inmiddels zijn we ook uitgeroepen tot Certified System Integrator. Destijds hebben we uitvoerig onderzoek gedaan naar de best passende oplossing voor ons en Universal Robots gekozen omdat zij de beste cobothardware op de markt bieden. Voor onze toepassing van palletiseren en item-picking zijn de Universal Robots perfect in gebruik: flexibel, wendbaar en gemakkelijk opnieuw te programmeren voor een nieuwe toepassing. Het voelt als een eer om de 1000ste verkochte cobot in ontvangst te mogen nemen en vieren deze mijlpaal graag met Universal Robots en Gibas Automation. En natuurlijk kijken we er naar uit om deze samenwerking voort te zetten en te versterken. ”

 

Mogelijkheden

Toen Universal Robots van start ging in de Benelux, werden de cobots voornamelijk ingezet in de metaalindustrie. Tegenwoordig zien steeds meer sectoren de voordelen van cobots, zoals voeding, verpakking, bouw, horeca, farma en meer. Momenteel zijn palletiseren en item-picking met behulp van beeldsensoren erg groot, samen met de lastoepassing.

Maakbedrijven staan voor stevige uitdagingen, zoals bijvoorbeeld een tekort aan gekwalificeerd personeel. Tegelijkertijd heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat er steeds meer druk komt te liggen op productieomgevingen, waar social distancing niet altijd vanzelfsprekend is. Als gevolg hiervan zal het belang van cobottechnologie alleen maar toenemen.

Christian Janse, Sales Manager Benelux bij Universal Robots: “Traditionele automatisering biedt vaak geen oplossing voor mkb-bedrijven vanwege de hoge investering, stijgende productvariëteit en een tekort aan technisch personeel. Cobots bieden voor hen niet alleen een betaalbare en flexibele oplossing, maar ook zorgen ze voor een betere productiekwaliteit door de sterktes van zowel mensen als robots te combineren. De Benelux-markt zal gedurende de komende jaren daarom ook ongetwijfeld exponentieel groeien, met Universal Robots als koploper. Ik geloof dat deze 1.000ste cobot slechts het begin is van automatisering van mkb-bedrijven in de Benelux.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden