15 oktober 2018 - 2 min leestijd

Valk Welding met drie noviteiten op NIL Verbindingsweek

Lasrobotintegrator Valk Welding toont van 30 oktober t/m 1 november tijdens NIL Verbindingsweek drie noviteiten. Zo zal Valk Welding oplossingen laten zien voor het lassen van dunwandige en ronde producten. Tevens wordt een nieuwe cobot gepresenteerd.

Dunwandige producten worden veelal handmatig met TIG gelast om nabewerking zoveel mogelijk te beperken. De markt zoekt een oplossingen om deze dunwandige producten sneller en zonder spatvorming geautomatiseerd te kunnen lassen. Valk Welding toont daarom op haar stand tijdens de NIL Verbindingsweek een lasrobotcel die volgens het Active Wire concept van Panasonic last. Active Wire is een MIG-lasproces voor lasrobots, waarbij de lasdraad met een hoge frequentie wordt gepulseerd, waardoor dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming kunnen worden gelast. Nabewerking is daarmee tot een minimum gereduceerd.

 

Lasnaadvolgsysteem

Valk Welding zal eveneens een X-Y lasopstelling presenteren waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten, zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten en uiteraard ook voor langsnaden. Het systeem heeft onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen.

 

TM cobots

Sinds Valk Welding met haar divisie VWCO op de TechniShow de cobots van TM ROBOT introduceerde, is de belangstelling en de vraag naar cobots sterk toegenomen. Op de stand wordt een nieuwe model met grotere armlengte gepresenteerd. VWCO verkoopt de cobots via een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux en Denemarken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden