21 augustus 2019 - 2 min leestijd

Valk Welding met flexibele lasrobotautomatisering op TIV

Een nijpend tekort aan vaklassers heeft de vraag naar lasrobotautomatisering nog verder opgestuwd. Daarnaast willen bedrijven die al langer lasrobots inzetten de flexibiliteit verder verhogen, om ook kleine aantallen efficiënt met robots te kunnen lassen. Lasrobotintegrator Valk Welding laat daarom op de TIV zien hoe je met een compacte cel op een standaard H-frame, flexibel en snel kunt produceren.

Met twee opspanplaatsen biedt de lasrobotcel het voordeel dat de robot door kan lassen terwijl werkstukken gewisseld worden. Daarmee wordt een hoge output gegenereerd. Valk Welding zet op haar systemen Panasonic robots in die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld. Dankzij vergaande digitalisering is voor specifieke lasprocessen een groot aantal softwarematige modules beschikbaar die een grote bijdrage leveren aan de flexibiliteit en kwaliteit.

Het beperken van wisseltijden, snel door kunnen starten na een eventuele aanvaring en zorgen dat de lasrobot altijd exact de lasnaad volgt, zijn aspecten die zorgen voor een hoge procesbetrouwbaarheid, hoge inschakelduur en flexibele inzet. Valk Welding bouwt haar eigen lastoortsen die voorzien zijn van pneumatische afschakeling en de positie van de lasnaad kunnen vaststellen met de gascup of de door Valk Welding ontwikkelde draadzoekmethode (Quick-Touch).

Robots en snel en eenvoudig kunnen programmeren is cruciaal voor een flexibele inzet vooral bij kleine aantallen. Valk Welding zal daarom op de Technologiestraat live demonstreren hoe snel ene eenvoudig je met de offline programmeersoftware DTPS van Panasonic hun lasrobots kunt programmeren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden