20 februari 2018 - 3 min leestijd

Valk Welding overhandigt robotarm aan ROC Da Vinci College

Op het Leerpark in Dordrecht overhandigde directeur Adriaan Broere van Valk Welding vandaag een moderne robotarm aan het techniek onderwijs van het ROC Da Vinci College. De Techman, zoals de robotarm in de markt wordt gezet, is een van de nieuwste producten van de onderneming uit Alblasserdam.

Sectordirecteur Jan Lokker, dankbaar voor de inzet van Valk Welding richting het mbo-onderwijs, nam de robotarm in aanwezigheid van studenten en docenten aan. “Het is voor de kwaliteit van ons beroepsonderwijs enorm belangrijk om samen op te trekken met het bedrijfsleven. Deze robotarm is wederom een prachtig voorbeeld van een gezamenlijke investering in de werknemers van de toekomst. Dankzij moderne producten en machines uit het bedrijfsleven kunnen wij ons onderwijs up-to-date houden en afgestudeerden afleveren die qua kennis en vaardigheden direct terecht kunnen op de arbeidsmarkt.” aldus Jan Lokker.

 

Hybride leren

Het creëren van hybride leeromgevingen is typerend voor de wijze waarop Da Vinci invulling geeft aan haar onderwijs. Hybride leren betekent hier concreet opdrachten uitvoeren en les en training krijgen in realistische praktijk simulatieomgevingen op school. De nieuwe aanwinst, de Techman Robot, heeft een plaats gekregen op het moderne besturingsplein in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. Deze robot is ideaal voor het onderwijzen van studenten Mechatronica en Middenkader Engineering. Valk Welding introduceerde met de Techman Robot ’s een collaborative robot (cobot) met ingebouwde vision. De robot is geschikt voor onderwijs. Hij is veilig, eenvoudig te programmeren en visualiseert dat wat je programmeert. Studenten kunnen erop oefenen en opdrachten van bedrijven op uitvoeren.

 

Investeren in ontwikkeling

“Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, je moet zorgen dat je meegaat in die stroom.”, vertelt Adriaan Broere. “Als technische onderneming is de knowhow van onze mensen voor ons erg belangrijk. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen. Daarom kiezen wij ervoor om te investeren in onze mensen en in middelen in het onderwijs. Laatst heeft Da Vinci voor een aantal van onze vaste medewerkers een meerdaagse lascursus verzorgd. Nu werken wij mee aan de levering van modern onderwijsmateriaal. Door samen te werken worden we beiden beter.” Om de nieuwste robottechnieken in het onderwijs te integreren spant Valk Welding zich in via het project TIMA, Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering. De levering van de Techman Robot aan het Da Vinci College is mede mogelijk gemaakt door TIMA, dat subsidie ontvangt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) met steun van het Rijk en de provincie Zuid-Holland.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden