9 oktober 2019 - 2 min leestijd

Valk Welding presenteert All-in-One solutions op Welding Week

Robotintegrator Valk Welding, gespecialiseerd is in de turn-key levering van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties en ontwikkeling van innovatieve hard- en softwarematige oplossingen, toont tijdens de Welding Week de laatste ontwikkelingen waarmee de metaalindustrie de continuïteit en betrouwbaarheid van het lasproces verder kan optimaliseren.

De ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering gaan snel en bedrijven zitten met veel vragen: Hoe kun je lasrobots ook voor kleinere series flexibel inzetten? Hoe kun je daarbij de wisseltijden zo kort mogelijk houden? Hoe het zit met lasnaadvolgen? Hoe kun je een hoge inschakelduur bereiken? Hoe kun je het proces monitoren? Hoe snel kun je lasrobots programmeren? En hoe zit het met de training en de service? Valk Welding snapt dat de vragen per bedrijf verschillen en geeft aan de hand van tal van oplossingen antwoord op specifieke klantvragen. “Met de Panasonic robots, die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en de hard- en software oplossingen die we de afgelopen jaren zelf hebben ontwikkeld, bieden we onze klanten All-in-One oplossingen uit één hand,” zegt CCO Peter Pittomvils aan de vooravond van de Welding Week.

 

Offsite VR-teaching

Als noviteit staat deze editie van de Welding Week de introductie van Offsite VR-teaching centraal; een nieuwe manier om met VR technologie een lasrobot te programmeren. Alle componenten die een hoog betrouwbaar proces en hoge mate van nauwkeurigheid in onbemande productiesituaties mogelijk maken, worden gedemonstreerd op een lasrobotinstallatie. Hierbij is een lasrobot gemonteerd op een E-frame met twee naast elkaar gelegen werkstations. Een ruimtebesparend concept, dat een hoge inschakelduur combineert met een hoge mate aan flexibiliteit. Valk Welding heeft verschillende robottoortsen ontwikkeld, waarvan een uitvoering met een lasersensor lasnaadvolgsysteem, plasmasnijkop, Servo Pull TIG en geïntegreerde lasrookafzuiging. Daarnaast laat Valk Welding zien hoe je hun lasdraad storingsvrij van vat naar robot transporteert. Zo laat Valk Welding zien dat het voor alle facetten van lasrobotisering een oplossing in huis heeft.

 

Programmeertijd verkorten

Om de programmeertijd van lasrobots verder te verkorten heeft Valk Welding Quick Programming Tools (QPT) ontwikkeld. Samen met systemen om het lasproces te monitoren zullen al deze modules tijdens de beurs gedemonstreerd worden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden