27 maart 2019 - 2 min leestijd

Valk Welding verkort levertijd lasrobotsystemen met QRM

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen heeft Valk Welding de levertijden van lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling drastisch verkort. Daarvoor heeft de lasrobotintegrator een aparte productielijn ingericht, waarin deze lasrobotsystemen volgens de QRM (Quick Response Manufacturing) filosofie worden gebouwd. Tijdens de Brabantse Metaaldagen presenteert Valk Welding een lasrobotsysteem op een H-vormige frameopstelling.

Sander Verhoef, die binnen Valk Welding het project opzette: “Dat houdt in dat één of twee medewerkers een systeem in één keer compleet bouwen. In principe heb je dan één frame op de werkvloer, dat neemt minder ruimte in beslag en biedt de mogelijkheid om één frame per week te bouwen, waarin je ook de specifieke klantenwensen mee kan nemen.” Valk Welding presenteert een lasrobotsysteem op een H-vormige frameopstelling op haar stand op de Brabantse Metaaldagen. De cel is ingericht voor de lasproductie van een complex motorframe, zoals door één van haar klanten voor Peugeot wordt geproduceerd. Valk Welding toont de cel compleet met lasnaadzoeksysteem, pneumatische toortsafschakeling, Program Protection en draadtransport.

 

Flexibel en hoge output

Valk Welding installeerde al meer dan 500 systemen bij klanten door heel Europa. Daarmee is het de meest succesvolle gestandaardiseerde frameopstelling van het bedrijf. Lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling met twee opspanstations tegenover elkaar, bieden een hoge mate van flexibiliteit in combinatie met een hoge output.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden