24 juli 2018 - 4 min leestijd

Van de Brande Metaal & Techniek programmeert met PROfirst

Van de Brande Metaal & Techniek gebruikt voor het aansturen van de nieuwe CO2 Mitsubishi laser de PROfirst CADCAM van Widenhorn. De laser was de eerste machine van Mitsubishi wereldwijd die moest worden aangestuurd met PROfirst. Widenhorn heeft daarom samen met Mitsubishi en SafanDarley een optimale postprocessor ontwikkeld.

Van de Brande Metaal & Techniek is begonnen met het produceren van kachels, iets wat nog steeds deel uitmaakt van de werkzaamheden. Inmiddels is het bedrijf steeds verder uitgegroeid tot een totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Kleine constructies, machinebouw, halffabricaten, lasersnij- en zetwerk, draai- en freeswerk, maar ook complete eindproducten worden allemaal geproduceerd in Bladel. Van de Brande had in de plaatwerkafdeling de beschikking over twee Finn-Power lasers en kantbanken van Safan. De lasers werden met machinespecifieke software aangestuurd. Dit voldeed, maar had ook zo zijn beperkingen. Echter was er nooit een noodzaak om te investeren in een nieuw systeem. Tot één laser werd vervangen voor een nieuwe CO2 Mitsubishi laser geleverd door SafanDarley. De nieuwe Mitsubishi lasersnijmachine bracht de noodzaak voor een nieuw CADCAM systeem. Na alles te hebben geïnventariseerd werd de keuze gemaakt voor PROfirst CADCAM van Widenhorn. Toon licht de keuze toe, “We hebben meerdere pakketten bekeken, ook die werden aanbevolen vanuit de machineleverancier. Op basis van alle demonstraties kregen we het beste gevoel bij Widenhorn. De demonstratie was duidelijk en overzichtelijk, en het pakket gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Alles wat we wilden en meer is mogelijk, maar niet ingewikkeld. Daarnaast is ook het bedrijf wat erachter staat belangrijk voor ons. Widenhorn is net als wij een familiebedrijf en niet zomaar een eenmanszaak.” Widenhorn had ook een kleine voorsprong door de bestaande relatie. Al vele jaren werden voor de Finn-Powers alle hoogwaardige laserlenzen, nozzles en keramieken bij Widenhorn aangeschaft.

 

Eerste Mitsubishi Postprocessor

De Mitsubishi Laser is de eerste machine die wordt aangestuurd met PROfirst in de wereld. “Vooraf wisten we dat er nog geen postprocessor was voor de Mitsubishi”, legt Toon uit. “Maar wij hadden veel vertrouwen in Widenhorn en dat hebben ze ook waargemaakt. Samen met Mitsubishi en SafanDarley hebben ze een optimale postprocessor ontwikkeld, waarin al onze wensen zijn verwerkt. De samenwerking tussen ons allemaal verliep erg goed, waardoor we snel optimaal konden programmeren. Het platenmagazijn is wat later geïnstalleerd, maar deze draait ook goed inmiddels.”

 

Van 3D STEP naar optimale nesting

Robin van de Brande is verantwoordelijk voor de gehele werkvoorbereiding, orderafhandeling en programmering van de lasers. Na de postprocessor implementatie en training van in totaal twee dagen kon hij produceren en merkte hij direct de voordelen van PROfirst CADCAM Professional. “Ik merkte direct dat de software heel gebruiksvriendelijk is en een logische werkvolgorde heeft. De automatische nestings zijn erg goed, dus ik heb veel minder materiaalverlies. Dit gaat vele malen sneller dan ik gewend ben. De software biedt ook veel hulp functies die het gemakkelijk maken om snel te werken en waar nodig iets aan te passen. Door de database opbouw kunnen we ook eenvoudig orders combineren, zonder dat je er over hoeft na te denken. Wat ik ook krachtig vind is de functie om met één druk op de knop een tekening op te schonen en alle problemen eruit te halen.” Naast de CADCAM Professional module werd ook de 3D STEP module aangeschaft. Robin heeft hier dagelijks profijt van. “Ook de STEP’s omzetten gaat veel sneller dan we gewend waren. Deze worden steeds meer aangeleverd door onze klanten en nu kunnen we ze nog sneller helpen.”

 

Uitbreiden

Door de constante groei die Van de Brande Metaal & Techniek doormaakt werd de bedrijfshal uitgebreid om ruimte te maken voor de nieuwe CO2 laser met palletwisselaar om onbemand te kunnen snijden. De machine is tevens uitgerust met een barcode scanner, zodat NC-codes automatisch kunnen worden afgelezen van de productiedocumentatie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden