2 mei 2017 - 2 min leestijd

VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI Countryman produceren

VDL Groep en BMW Group hebben vandaag bekend gemaakt dat VDL Nedcar naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio een derde model voor BMW Group gaat produceren. Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie van dit model in Born worden gebouwd.

 

Na de productiestart van de MINI 3-deurs midden 2014 en de MINI Cabrio eind 2015 zal vanaf volgende week ook de MINI Countryman gebouwd worden in opdracht van BMW Group. Dit jaar rollen er dus al MINI Countrymans van de band in Born. In de toekomst zal er ook een PHEV versie verkrijgbaar zijn, die tevens bij VDL Nedcar geproduceerd zal worden. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.

VDL Nedcar is trots op de toewijzing van dit derde MINI model. Het is in de geschiedenis van het bedrijf het 22e model dat geïntroduceerd wordt. De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.

 

VDL Nedcar

VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 4.000 medewerkers, ten opzichte van de 1.500 toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 330.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.200 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born geproduceerd.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden