2 mei 2017 - 2 min leestijd

VDL Steelweld breidt uit met vijf machines van Limas

VDL Steelweld investeerde de afgelopen drie jaar in vijf nieuwe machines die ze bij Limas CNC Machinery afnamen. Het betreft vier machines van Spinner en een machine van Matec. Limas ging met Toine Wiercx van VDL Steelweld in gesprek over deze aanschaf.

“Met de aanschaf van onze vier splinternieuwe Spinners zijn we een stuk flexibeler geworden. Tegenwoordig moet alles met hogere snelheden, meer dynamiek en nauwkeuriger. We kunnen makkelijker en sneller schakelen.”

 

Vijf machines binnen drie jaar

De eerste machine werd gekocht naar aanleiding van een mailing vanuit Limas waarin een Spinner U5-1520 werd aangeboden. “Ze kwamen naar mij toe met een uitdraai van de machine op papier. Vervolgens ben ik een beetje gaan Googelen en heb wat recensies gelezen. De resultaten die ik zag waren positief. Daarmee was de aanschaf van onze eerste Spinner een feit. Na drie maanden bleek dat de productie zo snel omhoog ging dat er best nog wel een kleine machine bij kon. Bij Limas hadden ze een Spinner U5-620 staan. Deze zijn we destijds gaan bekijken in Neer. Acht maanden later stond de tweede bij ons in Breda.
De derde machine die we aanschaften, was een draaibank met aangedreven gereedschap, de TC-600-65- SMCY. Onze producten kunnen met deze draaibank nu in één machine gemaakt worden. Dat scheelt veel tijd en geld, mede door het verkorten van de opspantijd. Na kort overleg volgde nummer vier in de rij snel. Een Spinner U5-630″, vertelt Wiercx. De vijfde machine betreft een grote portaalmachine van het merk Matec. Deze machine heeft een werkbereik van 6000 x 4000 x 1500 mm en wordt in oktober dit jaar geleverd.

 

Nieuwe partner, nieuwe denkwijze

“Het is altijd afwachten als je met een nieuwe partij en nieuwe machines gaat werken. De techniek is zo ver veranderd dat je op het gebied van verspaning ook anders moet gaan denken. Limas denkt hierin mee en heeft volledig in onze behoeften kunnen voorzien. We gingen van werken met drie assen naar vijf assen. De nieuwe machines vergen een andere manier van denken van de medewerkers. Zeker omdat je het zelf moet programmeren op een machine. De mensen achter de machine zijn zeker zo belangrijk, zij maken het product”.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden